Landstede Groep

International School Zwolle

Wil jij jouw opleiding op het voortgezet onderwijs in het Engels volgen in een internationale omgeving? Dan is de internationale leerroute van het Carolus Clusius College iets voor jou! Je volgt het gymnasium, atheneum, havo of vmbo-tl volgens een internationaal erkend onderwijsprogramma op International School Zwolle. Je leert door middel van projecten en je krijgt de kans om de wereld te ontdekken.

IMYC
Kies je voor de internationale leerroute van het Carolus Clusius College? Dan volg je in klas 1 t/m 3 alle vakken volgens het International Middle Years Curriculum. Dit is een internationaal erkend onderwijsprogramma. Daarin volg je alle vakken volgens het internationaal erkende onderwijsprogramma. Dit betekent dat je op een interactieve en praktische manier met de theorie uit de lessen aan het werk gaat. Elke zes weken leer je, op je eigen niveau, binnen een nieuw thema, ook wel Big Idea genoemd. Binnen het Big Idea volg je, naast de reguliere vakken, basisvakken die hieraan gekoppeld zijn (onder andere Science, Art, ICT, History, Design & Technology, Physical Education, Geography, English, Dutch en Religious Education). Het voordeel hiervan is dat je leert verbanden te leggen tussen de vakken, zodat je de lesstof beter begrijpt.

Engelstalig of tweetalig onderwijs
Je volgt het onderwijs Engelstalig of tweetalig. Je klasgenoten, jij en de docenten spreken Engels en ook de boeken zijn Engelstalig. Engelstalig onderwijs bieden wij aan op vmbo-tl/havo en havo/atheneum. Je volgt dan vakken in het Engels, op het vak Nederlands na. Tweetalig onderwijs kun je volgen op internationaal gymnasium Orfeo en het atheneum. Je volgt dan een deel van de vakken in het Engels en een deel in het Nederlands.

Ontdek meer over International School Zwolle

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 75 00
Ons e-mailadres: info@hetccc.nl

Ons bezoekadres:
Carolus Clusius College
Prinses Julianastraat 66
8019 AX Zwolle

Plan hier de route naar het CCC.