Dit is Carolus Clusius

Onze school is een wereldschool en daarom past de naam van Carolus Clusius zo goed bij het CCC. Hij had voortdurend contact met het buitenland en reisde ook veel, zelfs als mentor van enkele jongeren. Bij ons op school ga je ook op buitenlandse reis en heb je contacten met het buitenland.

Carolus Clusius was een geleerd man die op veel gebieden onderzoek deed en kennis uitwisselde. Op school is het ook de bedoeling dat je dingen leert. Maar dat hoeft niet alleen uit boeken te zijn. Het kan ook door middel van onderzoek en uitwisseling. En dat hoeft echt niet alleen maar in het buitenland te zijn, dat kan ook in de buurt van de school.

Onze school neemt een voorbeeld aan Carolus Clusius. Het is een school die net zo ruimdenkend en ondernemend wil zijn. Reizen om kennis op te doen en te delen, dichtbij en ver weg.Carolus Clusius is een wereldnaam voor onze wereldschool!

Ons bezoekadres:
Carolus Clusius College