Kwaliteit

Het CCC vindt het belangrijk om te weten hoe zij het doet als het gaat om onderwijs. Om de kwaliteit in beeld te brengen en, indien nodig, hierop te anticiperen, meten wij de kwaliteit aan de hand van het oordeel van de inspectie en diverse interne en externe onderzoeken, zoals www.schoolaanzet.nl

Oordeel inspectie
Alle afdelingen van het Carolus Clusius College vallen binnen het reguliere toezicht van de Inspectie van het Onderwijs. Dit betekent dat de inspectie het onderwijs van de school op orde kenmerkt aan de hand van de resultaten en opbrengsten van de school en de lesbezoeken.

Intern kwaliteit meten
Naast het oordeel van de inspectie evalueren wij ons onderwijs met behulp van interne instrumenten met een externe benchmark. We hebben een ouder- en een leerlingenraad en organiseren focusavonden op verschillende thema’s. Daarnaast zetten wij jaarlijks een digitaal tevredenheidsonderzoek uit onder ouders en leerlingen van klas 1 en 3 middels het programma www.kwaliteitscholen.nl. Ook de examenkandidaten van alle drie de niveaus geven hun feedback door middel van een vragenlijst. Ook doen we tweejaarlijks een medewerkerstevredenheidsonderzoek. Dit schooljaar willen we gaan werken met feedback van leerlingen over hun docenten.

We hechten veel waarde aan de feedback die we door dergelijke onderzoeken krijgen en proberen hiermee ons onderwijs verder te ontwikkelen en te verbeteren!

Bent u benieuwd naar de resultaten van dergelijke onderzoeken of bent u benieuwd naar het opbrengsten en rendementen van het CCC ten opzichte van andere scholen? Dan kunt u bijvoorbeeld terecht op de website: www.scholenopdekaart.nl

Ons bezoekadres:
Carolus Clusius College