'n wereldschool

Het Carolus Clusius College is een wereldschool. Met het wereldschoolconcept willen we leerlingen voorbereiden op het leren, leven en werken in een internationale omgeving. Dat kan in het buitenland zijn, maar evengoed binnen een internationaal bedrijf in Nederland. We willen alle leerlingen wereldwijs maken, zodat ze goed voorbereid zijn op onze internationaal georiënteerde maatschappij en op een respectvolle manier kunnen omgaan met de wereld om hen heen.

’n Wereldschool! Wat merk je daar van?
Alles draait om het bewust worden van je eigen plek in de wereld en contacten met andere culturen. Dat merk je op het CCC bijvoorbeeld aan:

• de keuze voor een (Wereld)vak waar jij goed in bent
  • de uitwisselingen met bijvoorbeeld Chinese, Franse en Italiaanse scholen
  • de vele buitenlandse studiereizen
  • projecten waaraan je online werkt met leerlingen uit andere landen
  • de extra talen die je bij ons kunt leren (zelfs Chinees!) en de mogelijkheden tot het behalen van internationaal erkende certificaten bij de moderne talen zoals, Cambridge, Delf scolaire en Goethe.

Lees meer over het CCC als wereldschool

Ons bezoekadres:
Carolus Clusius College