Landstede Groep

Edukans

Het CCC heeft een rijke historie in het steunen van onderwijsverbetering in landen, waar het onderwijs niet zo goed is als bij ons. Ook in ons jubileumjaar 2019 willen we weer actie voeren voor beter onderwijs in landen waar naar school gaan niet vanzelfsprekend is en goed les krijgen al helemaal niet.

De afgelopen 15 jaar hebben we regelmatig actiegevoerd voor Edukans/Going Global en de onderwijsprojecten die zij in verschillende landen uitvoeren. Extra mooi was dat leerlingen en docenten van het CCC ook altijd de gelegenheid kregen om de projecten van Edukans zelf te bezoeken. Voor iedereen een vormende ervaring die door Edukans altijd goed werd voorbereid en begeleid.

In 2019 bestaat het CCC 100 jaar, 100 jaar doen we ons best om goed onderwijs op onze school te geven. Dat feest kunnen we nog mooier maken als we ook het verschil kunnen maken voor leerlingen in andere landen en hun toekomst kunnen verbeteren.

CCC-leerlingen Merle Mooren en Mees van Santen en mevrouw Alberda zijn naar het zuiden van Malawi gereisd om met eigen ogen te zien hoe de onderwijssituatie is. Zij bezochten in de omgeving van Blantyre twee middelbare scholen die meedraaien in het programma 'Her education, her right!'. In dit programma staat kwalitatief goed onderwijs voor meiden centraal en wordt aan de pijlers van het STER-schoolmodel gewerkt. 

Bekijk hieronder een videoverslag van de reis, gemaakt door Merle.

Wat is Going Global?
Going Global verbindt Nederlandse middelbare scholen met scholen in ontwikkelingslanden. Dit onderwijsprogramma maakt scholieren bewust van het belang van goed onderwijs, waar ook ter wereld. Van iedere deelnemende school gaat er minstens één leerling als verslaggever met Edukans mee naar een projectland. Via internet en bij terugkomst doet deze reporter verslag van de reis. 

Een STER-school is een goede school
Om het onderwijs in Malawi te verbeteren zet Edukans met name in op twee modellen: Het STER-schoolmodel en Life Skills. STER-scholen zijn goede scholen, scholen waar kwalitatief goed onderwijs wordt gegeven. Want voor kwalitatief goed onderwijs is meer nodig dan alleen een gebouw. Bij elke school werkt Edukans daarom aan de vijf pijlers van de ster: leeromgeving, het leerproces, de docenten, het schoolmanagement en de betrokkenheid van de ouders en de gemeenschap.

Met het ontwikkelen van Life Skills richten we ons op persoonsvorming. Zijn wie je wilt zijn (identiteitsvorming), veiligheid voor jongens en meisjes op school, kinderrechten, de klas als een veilige leerplek en de omgeving spelen hierin een cruciale rol. ‘The World Starts With Me’ is een veelomvattend educatief programma over seksualiteit voor jongeren tussen de 12 en 19 jaar. Dit interactieve programma wordt momenteel in 13 verschillende landen in Afrika en Azië uitgevoerd.

 

 

 

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 75 00
Ons e-mailadres: info@hetccc.nl

Bezoekadres
Kamperweg 1
8019 AV Zwolle

Postadres
Prinses Julianastraat 66

8019 AX Zwolle

Plan hier de route naar het CCC.