Landstede Groep

Een tussenjaar? Oriënteer je op de Tussenjaarbeurs

Na het voortgezet onderwijs kiezen voor een tussenjaar in plaats van direct starten met een vervolgstudie. Steeds meer vo-leerlingen maken tegenwoordig deze keuze. Maar wat ga je in dat tussenjaar doen? Om deze leerlingen te helpen bij het maken van deze keuze en hen te informeren over de mogelijkheden organiseert het TussenjaarKenniscentrum op zaterdag 13 april de landelijke Tussenjaarbeurs. Van 11.00 – 15.00 uur zijn leerlingen en hun ouders van harte welkom op het Carolus Clusius College aan de Kamperweg 1 in Zwolle.

De Tussenjaarbeurs is voor alle leerlingen uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Het biedt jongeren en ouders een overzicht van mogelijkheden voor het invullen van een tussenjaar in binnen- en buitenland. Ruim 40 organisaties presenteren hun aanbod op het gebied van taalreizen, high school exchange, vrijwilligerswerk, tussenjaarprogramma’s, zomerkampen en stages.

Goede voorbereiding op tussenjaar
Het TussenjaarKenniscentrum geeft daarnaast voorlichting over de effecten van een tussenjaar en mogelijkheden om risico’s te beperken. Voor leerlingen die willen weten hoe zij het tussenjaar het beste kunnen invullen, is er de workshop ‘Tussenjaarplan’. Tijdens deze interactieve workshop wordt de basis voor een goed tussenjaar gelegd.

Aanmelden
Toegang tot de TussenjaarBeurs is gratis. Inschrijven is verplicht en kan hier. Aanmelden voor de workshop tussenvaarplan kan hier.

Aanwezige organisaties
De volgende organisaties zijn aanwezig tijdens de Tussenjaarbeurs:

Bereikbaarheid beurslocatie
De Tussenjaarbeurs wordt georganiseerd op het Carolus Clusius College in Zwolle (Kamperweg 1). Deze locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Station Zwolle is op vijf minuten loopafstand. Bezoekers die met de auto komen, kunnen gebruikmaken van de parkeergelegenheid bij de IJsselhallen (Rieteweg 4).

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 75 00
Ons e-mailadres: info@hetccc.nl

Bezoekadres
Kamperweg 1
8019 AV Zwolle

Postadres
Prinses Julianastraat 66

8019 AX Zwolle

Plan hier de route naar het CCC.