Landstede Groep

Elos-school

Het CCC is een Elos-school. Elos staat voor grensverleggend onderwijs. Je krijgt bij ons les met een internationaal tintje. Zo is er tijdens de les veel aandacht voor Europa en de wereld. Naast het CCC zijn er nog veel meer Elos-scholen in Europa. Deze scholen werken zoveel mogelijk samen aan projecten.

Wat houdt Elos in?
Vanaf klas 1 krijg je al extra veel met internationalisering te maken. Zo bieden we bijvoorbeeld versterkt talenonderwijs (vto) in de vreemde talen en krijg je extra aandacht voor de actieve vaardigheden bij Skills, Cap en Effeff. Ook heb je de mogelijkheid om examen af te leggen voor een internationaal talencertificaat (Cambridge, Delf Scolaire en Goethe).

In de lessen besteden we extra aandacht aan Europese en Internationale Oriëntatie (EIO). Dat betekent dat je veel leert over andere landen en culturen, over Europa en over internationaal samenwerken. Je gaat zelf ook aan de slag in projecten met buitenlandse leerlingen, bijvoorbeeld tijdens uitwisselingen en e-Twinningprojecten. Leerzaam én leuk!

Hoe werkt het?
In de onderbouw kiest het CCC voor Elos. Alle leerlingen doen dan automatisch mee aan Elos. In de bovenbouw mag je zelf kiezen of je door wilt gaan met Elos.

Portfolio en certificaat
Al je vorderingen rondom Elos hou je bij in Peppels, het digitale portfolio dat op het CCC gebruikt wordt. Daarin neem je werkstukken op, maar ook posters, filmpjes en verslagen van projecten en studiereizen. Het portfolio is gekoppeld aan het CFEC; een lijst van internationale vaardigheden op verschillende niveaus, waarop je jouw ontwikkeling als wereldburger precies kunt bijhouden.

Aan het eind van de onder- en bovenbouw krijg je als Elos-leerling een certificaat. Dat certificaat en je Elos-portfolio kun je bijvoorbeeld gebruiken bij een selectieprocedure voor een vervolgopleiding.

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 75 00
Ons e-mailadres: info@hetccc.nl

Bezoekadres
Kamperweg 1
8019 AV Zwolle

Postadres
Prinses Julianastraat 66

8019 AX Zwolle

Plan hier de route naar het CCC.