Landstede Groep

Global Citizen School

Het CCC is een Global Citizen School. Dit betekent dat we jou opleiden tot wereldburger. Op het CCC krijg je gewoon les, maar wel met een internationaal tintje. Er is in de les veel aandacht voor Europa en de wereld.

Je kunt meedoen aan projecten waarin je ervaring opdoet met culturele of internationale thema’s. Soms werk je daarbij virtueel samen met leerlingen uit een ander land. Alle activiteiten die je doet, neem je op in een digitaal portfolio. Zo kun je aan iedereen laten zien wat jij leert en meemaakt op onze wereldschool.

Wat houdt Global Citizen in?
Vanaf klas 1 krijg je al  met internationalisering te maken. Zo bieden we bijvoorbeeld versterkt talenonderwijs (vto) in de vreemde talen en krijg je extra aandacht voor de actieve vaardigheden bij Skills, AIM en Effeff. Ook heb je de mogelijkheid om examen af te leggen voor een internationaal talencertificaat (Cambridge, DELF scolaire en Goethe).

Europese en Internationale Oriëntatie (EIO)
In de lessen besteden we extra aandacht aan Europese en Internationale Oriëntatie (EIO). Dat betekent dat je veel leert over andere landen en culturen, over Europa en over internationaal samenwerken. Je gaat zelf ook aan de slag in projecten met buitenlandse leerlingen, bijvoorbeeld tijdens uitwisselingen en e-Twinningprojecten. Leerzaam én leuk!

Hoe werkt het?
In de onderbouw kiest het CCC voor Global Citizen. Alle leerlingen doen dan automatisch mee. In de bovenbouw mag je zelf kiezen of je door wilt gaan.

Portfolio en certificaat
Al je vorderingen rondom Global Citizen houd je bij in Peppels, het digitale portfolio dat we op het CCC gebruiken. Daarin neem je werkstukken op, maar ook posters, filmpjes en verslagen van projecten en studiereizen. Het portfolio is gekoppeld aan het CFEC. Dat is een lijst van internationale vaardigheden op verschillende niveaus, waarop je jouw ontwikkeling als wereldburger precies kunt bijhouden.

Aan het eind van de onder- en bovenbouw krijg je een certificaat. Dat certificaat en je Global Citizen-portfolio kun je bijvoorbeeld gebruiken bij een selectieprocedure voor een vervolgopleiding.

 

 

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 75 00
Ons e-mailadres: info@hetccc.nl

Uw zoon/dochter ziek of afwezig melden? Neem dan contact met ons op via: 
receptie_ccc@hetccc.nl 

Bezoekadres
Kamperweg 1
8019 AV Zwolle

Postadres
Postbus 1115
8001 BC Zwolle

Plan hier de route naar het CCC.

Parkeermogelijkheden