Landstede Groep

Naar het CCC

Een wereldschool, dat klinkt misschien ontzettend groot, maar bij ons voel jij je heel snel thuis. Wij willen jou op het CCC een plezierige en uitdagende leeromgeving bieden waarin je kunt groeien, zelfvertrouwen krijgt, je talent ontwikkelt en jezelf kunt ontplooien. Voor eerste- en tweedejaars leerlingen is er een eigen aula. Die is mooi ingericht met tafels, stoelen, lekkere banken en brede vensterbanken waar je lekker kunt zitten.

Introductieperiode 
In het begin van het jaar heb je een introductieperiode. Tijdens deze gezellige periode leer je je klasgenoten en een groot aantal andere leerlingen en docenten goed kennen – en zij jou! 

Wereldvakken
Naast de gewone schoolvakken is op het CCC, in klas 1 en 2, twee uur per week bestemd voor een ‘Wereldvak’. Daarin leer je meer over onderwerpen die jij écht interessant vindt. Welk Wereldvak je gaat volgen dat bepaal je helemaal zelf! Belangrijk bij de Wereldvakken is leren door te doen. Er vinden veel praktische opdrachten en excursies plaats.

Lees meer over de Wereldvakken.

Goede begeleiding
Als klas heb je een eigen mentor die jou wegwijs maakt op school. De mentor is ook de contactpersoon tussen het CCC en thuis en komt op huisbezoek. Ook zijn er leerling-mentoren: dit zijn vierde- of vijfdejaars leerlingen die jou en je klas helpen met van alles en nog wat. Deze leerling-mentoren voeren regelmatig gesprekjes en zijn bijvoorbeeld aanwezig bij de introductie en andere gezellige activiteiten.

Voorlichtingsmomenten
Nieuwsgierig naar het CCC en wil je meer informatie of komen sfeerproeven? Je bent van harte welkom tijdens onze voorlichtingsmomenten. We maken graag kennis met je!

Lees meer over de voorlichtingsmomenten.

 

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 75 00
Ons e-mailadres: info@hetccc.nl

Ons bezoekadres:
Carolus Clusius College
Prinses Julianastraat 66
8019 AX Zwolle

Plan hier de route naar het CCC.