Landstede Groep

Academische dagen

30-11-2017

Maandag 4 en dinsdag 5 december staan voor de vwo-klassen 4, 5, 6 in het teken van de Academische Dagen. Tijdens deze dagen gaan we bezig met het ontwikkelen van academische vaardigheden. Gedurende twee dagen worden de leerlingen ondergedompeld in het doen van zelfstandig onderzoek.

Maandag starten de leerlingen uit atheneum 4 en 5 met een hoorcollege over het opzetten van een onderzoek en het uitwerken van onderzoeksvragen. Hierna gaan ze in groepjes met een gekozen onderwerp aan de slag. 

De leerlingen krijgen begeleiding van de aanwezige docenten, aan wie zij ook hun voortgang rapporteren. Dinsdag sluiten zij de dag af met een paper met de uitkomsten van hun onderzoek en een presentatie aan klasgenoten.

Maar er gebeurt meer deze dagen; Orfeo 4 gaat werken aan de afronding van de eerste InterStudy, Orfeo 5 gaat maandag naar de Erasmus Universiteit en werkt dinsdag aan het IRR (independent research report).

Vwo 6 heeft maandag een PWS-dag en dinsdag een LOB-dag, waarbij oud-leerlingen workshops geven over studie, studiekeuze en over alles wat met studeren te maken heeft.

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 75 00
Ons e-mailadres: info@hetccc.nl

Bezoekadres
Kamperweg 1
8019 AV Zwolle

Postadres
Prinses Julianastraat 66

8019 AX Zwolle

Plan hier de route naar het CCC.