Landstede Groep

Basisschool De Wendakker wint GEOBattle op het CCC

13-02-2020

Woensdag 12 februari barstte een aardrijkskundige strijd los op het Carolus Clusius College. Basisschoolleerlingen van verschillende basisscholen uit de regio Zwolle namen deel aan de GEObattle die door het CCC werd georganiseerd. Binnen deze wedstrijd gingen de leerlingen aan de slag met aardrijkskundige vraagstukken, waarbij kennis, vaardigheid, creativiteit, samenwerken en doortastendheid centraal stonden. De winnaar van de GEObattle was een team van basisschool De Wendakker uit Zwolle.

De GEObattle bestond uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel bestond uit 5 GEObattles. Hierbij gingen de teams aan de slag met vijf aardrijkskundige opdrachten. Het doel was om zoveel mogelijk punten te scoren. Het was een spannende strijd. De leerlingen moesten onder andere door middel van beelden van google streetview bepalen waar de beelden gemaakt waren en welk land of welke plaats daarbij hoorde. De teams hebben alles uit de kast gehaald om zoveel mogelijk punten te halen.

Het tweede onderdeel was een ontwerpwedstrijd, waarbij de leerlingen een herinrichting voor het schoolplein van hun school moesten maken. Belangrijk onderdeel van het ontwerp was dat het schoolplein klimaatproof moest zijn.

Prijswinnaars
De jury had de lastige taak om de onderdelen te beoordelen en daarmee de uiteindelijke winnaar bekend te maken. Het was een spannende strijd, want de uitslag lag dicht bij elkaar. Uiteindelijk stak een team van basisschool De Wendakker er bovenuit en won de wedstrijd. Dit team mag dan ook meedoen aan de landelijke GEObattle in Hengelo. De leerlingen hebben een junior Bosatlas gewonnen voor de klas.

Landelijk initiatief
De GEObattle is een landelijk initiatief. De GEObattle werd dit jaar voor de vierde keer georganiseerd op het Carolus Clusius College, in samenwerking met Hogeschool Windesheim, Waterschap Drents Overijsselse Delta, het Kadaster, het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap en Noordhoff Uitgevers.

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 75 00
Ons e-mailadres: info@hetccc.nl

Uw zoon/dochter ziek of afwezig melden? Neem dan contact met ons op via: 
(088) 850 75 50

Bezoek- en postadres
Kamperweg 1
8019 AV Zwolle

Plan hier de route naar het CCC.

Parkeermogelijkheden