Landstede Groep

Basisschoolleerlingen strijden tegen elkaar in GEObattle van het CCC

29-11-2017

Op woensdag 29 november barstte een aardrijkskundige strijd los op het Carolus Clusius College. 60 basisschoolleerlingen van 15 basisscholen uit de regio Zwolle namen deel aan de GEObattle die door het CCC werd georganiseerd. Binnen deze wedstrijd gingen de leerlingen aan de slag met aardrijkskundige vraagstukken, waarbij kennis, vaardigheid, creativiteit, samenwerken en doortastendheid centraal stonden. De winnaar van de GEObattle was CBS de Spiegel uit Dalfsen.

De GEObattle bestond uit twee onderdelen. Binnen het eerste onderdeel gingen de teams aan de slag met vijf aardrijkskundige opdrachten. Het doel was om zoveel mogelijk punten te scoren. Het was een spannende strijd. De leerlingen moesten onder andere door middel van beelden van google streetview bepalen waar de beelden gemaakt waren en welk land of welke plaats daarbij paste. De teams hebben alles uit de kast gehaald om zoveel mogelijk punten te halen.

Het tweede onderdeel was een ontwerpwedstrijd, waarin de teams een creatief ontwerp moesten maken voor een ‘smart lantaarnpaal’. Veel leerlingen bedachten duurzame oplossingen, zoals een met de zon meedraaiende lantaarnpaal. De materialen werden ter beschikking gesteld door Kringloopwinkel Zwolle.

Prijswinnaars
De jury, bestaande uit wethouder Jan Brink, Arne Soels, Marcel Broekhaar en Ryan Hoekman, had de lastige taak om de ontwerpen te beoordelen.

Team 4 van CBS de Spiegel uit Dalfsen won de ontwerpwedstrijd. Zij staken met hun ontwerp met kop en schouder boven de andere teams uit. 

De uiteindelijke grote winnaar van de gehele GEObattle was team 1 van CBS De Spiegel, zij wonnen met een punt verschil de wedstrijd.

Landelijk initiatief
De GEObattle is een landelijk initiatief. De GEObattle werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd op het Carolus Clusius College, in samenwerking met Hogeschool Windesheim, Waterschap Drents Overijsselse Delta, het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap en Noordhoff Uitgevers. De teams werden begeleid door bovenbouwleerlingen van het CCC en studenten van Hogeschool Windesheim.

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 75 00
Ons e-mailadres: info@hetccc.nl

Bezoekadres
Kamperweg 1
8019 AV Zwolle

Postadres
Prinses Julianastraat 66

8019 AX Zwolle

Plan hier de route naar het CCC.