Landstede Groep

De duurzame projectdag

19-04-2018

Op donderdag 5 april was de duurzame projectdag voor de klassen TH1, HA1 en A1. De leerlingen hebben, voorafgaand aan deze dag, in de mentorlessen een begin gemaakt met het thema duurzaamheid. De projectdag had een boordevol programma: een duurzame challenge, het maken van een reclamefilmpje en het bezoeken van een plek in Zwolle waar duurzaamheid een rol speelt. Alle leerlingen moesten de dag al vloggend vastleggen.

De dag begon met een leuke excursie. Iedere klas ging naar een andere plek in Zwolle: de Nooterhof, de voedselbank, de kringloopwinkel, de binnenstad, Cycloon fietskoeriers en de ROVA. De leerlingen konden tijdens de excursies zien hoe er op verschillende plekken in Zwolle aandacht besteed wordt aan duurzaamheid.
Na de excursie zijn alle leerlingen hard aan de slag gegaan met hun reclamefilmpje en vlog. Naast dat de
leerlingen zich op deze manier bezighielden met duurzaamheid, gingen de leerlingen een challenge aan waarbij zij duurzamer probeerden te leven. Ze aten bijvoorbeeld een dag geen vlees of probeerden geen afval te produceren.
De leerlingen hadden hard gewerkt en dit was terug te zien in de mooie vlogs die zij aan het einde van de dag aan hun klasgenoten lieten zien. De beste vlogs werden in de grote aula op het witte doek getoond.
Vier leerlingen uit klas TH1A sleepten de tweede prijs in de wacht, maar de welverdiende winnende vloggers waren Rutger, Sven, Mats en Tim uit klas HA1A. Bekijk hieronder de winnende vlog.
Wij kijken terug op een leuke en zeer leerzame projectdag!

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 75 00
Ons e-mailadres: info@hetccc.nl

Bezoekadres
Kamperweg 1
8019 AV Zwolle

Postadres
Prinses Julianastraat 66

8019 AX Zwolle

Plan hier de route naar het CCC.