Landstede Groep

Eefje de Boer (5vwo) geselecteerd voor internationale studiereis naar Duitsland

28-06-2022

Eefje de Boer, leerling uit 5vwo op het Carolus Clusius College, vertrekt 5 juli voor vierenhalve week naar Duitsland. Daar volgt ze met andere leerlingen (280 leerlingen uit 80 landen) een divers programma waarbij ze wordt ondergedompeld in de Duitse taal en cultuur. Eefje is voorgedragen door haar docent Duits op het CCC vanwege haar excellente prestaties voor het vak Duits.

De voordracht van haar docent alleen was niet voldoende. Er volgde een selectieprocedure waarbij Eefje uiteindelijk één van de twee Nederlandse leerlingen is die mee mag op deze internationale studiereis. De reis wordt volledig gefinancierd door de Duitse overheid. Na afloop volgt een reünie in de residentie van de Duitse ambassadeur in Den Haag.  

Rondreis
​​​​​​​Eefje en haar medereizigers verblijven de eerste vijf nachten in Bonn daarna reizen ze door naar Göppingen, waar ze 2 weken bij een gastgezin verblijven en met hun gastbroer of – zus meegaan naar school. Daar volgen ze de reguliere lessen en een apart lesprogramma met aandacht voor het land, de natuur en cultuur, maar ook voor de geschiedenis, politiek, economie en sport. Tijdens alle activiteiten is de voertaal Duits.  Vervolgens logeren ze een week in München en een week in Berlijn.

Wereldschool
Een programma als dit past naadloos bij het profiel wereldschool van het CCC. Als wereldschool maakt het CCC deel uit van Nuffic, een organisatie die zich richt op internationalisering in het onderwijs en die onder meer internationale beurzen en subsidies beheert.

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 75 00
Ons e-mailadres: info@hetccc.nl

Uw zoon/dochter ziek of afwezig melden? Neem dan contact met ons op via: 
receptie_ccc@hetccc.nl 

Bezoekadres
Kamperweg 1
8019 AV Zwolle

Postadres
Postbus 1115
8001 BC Zwolle

Plan hier de route naar het CCC.

Parkeermogelijkheden