Landstede Groep

Eerste internationale ervaring Orfeobrugklas

16-06-2022

Woensdag 8 juni stak de Orfeobrugklas voor het eerst de Duitse grens over. Op het Konrad Duden gymnasium in Wesel ontving Klasse 7 van de bilingual stream ons.

Leerlingen moesten met elkaar een brug bouwen van krant, satéprikkers en plakband. Daarna een menselijke knoop vormen en ontwarren en de meegebrachte stroopwafels en Kuchen delen. Op sommige momenten was het ‘awkward’ maar hun eerste internationale contact was gelegd.

In het Archäologisch Park in Xanten motregende het de hele middag. Dat was goed te zien op de gezichten van andere scholen die achter hun docenten of gids aansjokten. De Orfeobrugklassers hadden zélf hun Romeinse rondleidingen in het Engels voorbereid. Met puzzels, een toneelstukje en quizvragen, een zelfgebakken Romeinse taart, allerlei Latijnse woorden en een toga hielden de teams de aandacht van de klas vast: niemand klaagde over de regen, het was bijzonder om in amfitheater en herberg, tempel, badhuis enz. in het Engels van elkaar te leren. Nog even een ijsje in het moderne Xanten en in de bus met applaus de prijs uitgereikt voor de beste presentatie – die met de taart.

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 75 00
Ons e-mailadres: info@hetccc.nl

Uw zoon/dochter ziek of afwezig melden? Neem dan contact met ons op via: 
receptie_ccc@hetccc.nl 

Bezoekadres
Kamperweg 1
8019 AV Zwolle

Postadres
Postbus 1115
8001 BC Zwolle

Plan hier de route naar het CCC.

Parkeermogelijkheden