Landstede Groep

Mila en Jolijn winnen Op weg naar het Lagerhuis

10-05-2022

Mila Klaver en Jolijn Spoelstra uit 6 vwo hebben het geflikt! Ze werden verkozen tot respectievelijk het beste speechtalent en de beste debater. De jury van Op weg naar het Lagerhuis was vol lof over de klasgenoten van het CCC.

Groot was de blijdschap bij zowel Mila als Jolijn met het winnen van de prestigieuze titels. Dat ze er na vele voorrondes samen in hun categorieën als beste uitkwamen, is de kroon op de vele uren die ze staken in het speechen en het voeren van debatten. 

Mila Klaver en Jolijn Spoelstra met de winnende bokalen en presentatrice Amber Kortzorg.

Op weg naar het Lagerhuis is de grootste debat- en speechwedstrijd van Nederland. De deelnemers zijn geselecteerd via provinciale en landelijke voorrondes. Mila nam het op tegen twee andere finalisten, Jolijn kreeg negen debaters tegenover zich. In de uitzending stonden thema's als vechten voor vrede, het omgaan van jongeren met seksualiteit en de erfenis van Pim Fortuyn centraal. 

In een speciaal debat met Fortuynist en Tweede Kamerlid Joost Eerdmans (JA21) discussieerden jongeren over de erfenis van Pim Fortuyn en of zijn populisme een zegen is geweest voor Nederland. De jury bestond uit het jongste Tweede Kamerlid van Nederland Habtamu de Hoop, presentatrice Natasja Gibbs en politicoloog Julia Wouters. Zij beoordeelden de prestaties van de jongeren en kozen aan het eind van de avond de beste speech en beste debater.

(Met dank aan de Stentor.)

 

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 75 00
Ons e-mailadres: info@hetccc.nl

Uw zoon/dochter ziek of afwezig melden? Neem dan contact met ons op via: 
receptie_ccc@hetccc.nl 

Bezoekadres
Kamperweg 1
8019 AV Zwolle

Postadres
Postbus 1115
8001 BC Zwolle

Plan hier de route naar het CCC.

Parkeermogelijkheden