Landstede Groep

Nieuwbouw Carolus Clusius College officieel geopend

01-10-2018

Het was vrijdag 28 september een feestelijke dag op het Carolus Clusius College. Na een jaar lang verbouwen en nieuw bouwen was het zover… het vernieuwde schoolgebouw werd feestelijk geopend door wethouder Michiel van Willigen, een leerling, een medewerker en een ouder.

Door de verbouwing is een uitbreiding van de onderwijsruimte gerealiseerd, zijn onderwijsfaciliteiten geoptimaliseerd en kunnen vernieuwde onderwijsconcepten nog beter ingezet worden. ‘In totaal hebben we 11 nieuwe lokalen kunnen realiseren, waaronder een collegezaal, scheikundelokalen met hypermodern meubilair, een videoconference lokaal, een wereldontvangstruimte voor buitenlandse gasten en projectruimtes voor de businessklassen’, legt directeur van het CCC Jacqueline Drok uit.

De uitbreiding en revitalisering van het huidige gebouw was nodig om goed en kwalitatief onderwijs te kunnen blijven bieden. Er is ruim 2000m2 aan onderwijsruimte bijgekomen. Met de vernieuwde faciliteiten kan het CCC, als ondernemende wereldschool, vernieuwde onderwijsconcepten nog meer inzetten, zoals 20-80learning dat in de vorm van Vmbo Business, Vmbo FlexDay en het International Business College (voor havo) wordt aangeboden.

Ook zijn de beide ingangen verplaatst naar één centrale hoofdingang, het hart van de school. ‘De nieuwbouw is ruim opgezet, zodat we gemakkelijk de ontmoeting met elkaar aan kunnen gaan en leerlingen en medewerkers gezien worden.’ Ondanks de ruimtelijke opzet wordt kleinschaligheid georganiseerd. ‘We vinden het belangrijk dat de leerlingen zich thuis voelen op het CCC en dat ze zichzelf kunnen zijn. Door de verschillende ruimtes kunnen we onderwijs op maat bieden voor onze leerlingen.’

De opening van de nieuwbouw van de school is twee dagen gevierd. Afgelopen donderdag werd de school voor en door leerlingen geopend tijdens een activiteitendag, waar leerlingen en medewerkers de gehele dag deelnamen aan verschillende workshops. Afgelopen vrijdag vond de officiële opening plaats door wethouder Michiel van Willigen, de voorzitter van de leerlingenraad, de voorzitter van de DMR en de voorzitter van de ouderraad. ‘Het waren twee mooie feestelijke dagen, waar we met veel plezier op terugkijken!’, aldus Jacqueline Drok.

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 75 00
Ons e-mailadres: info@hetccc.nl

Bezoekadres
Kamperweg 1
8019 AV Zwolle

Postadres
Prinses Julianastraat 66

8019 AX Zwolle

Plan hier de route naar het CCC.