Landstede Groep

Op reis naar Rome

13-10-2022

De leerlingen van Orfeo die dit schooljaar examen doen hebben er extra lang op moeten wachten: de Romereis! De bekroning van hun harde werk om zich te verdiepen in de wereld van Grieken en Romeinen. Op 4 september was het dan toch zo ver: op zondagochtend vlogen twintig leerlingen en twee docenten naar de eeuwige stad!

De week zat vol bijzondere momenten. Allereest was het natuurlijk heel leerzaam. De leerlingen konden met eigen ogen het Colosseum zien, waar de Romeinse gladiatoren vochten. Ook het Forum Romanum kon niet ontbreken, de plek waar Augustus, Julius Caesar en allerlei andere belangrijke Romeinen hebben rondgelopen. Maar niet alleen in de oudheid was Rome een belangrijke stad, daarna hebben bijvoorbeeld allerlei pausen de macht gehad en indrukwekkende kerken gebouwd. We hebben zelfs de huidige paus nog gezien voor de Sint-Pieter!

Hoe ziet het leven van Italianen er vandaag eigenlijk uit? Daarover vertelde Andrea Vreede, NOS-correspondent van Vaticaanstad en eerder van Italië. Hoewel de temperatuur boven de dertig graden lag, luisterden we geboeid naar haar verhalen.

Voor ontspanning was ook tijd. De leerlingen konden zelf de heerlijke Italiaanse keuken leren kennen in de vele restaurants en ook een duik in zee bij de kustplaats Ostia was onderdeel van het programma. De week sloten we af met een bonte avond. De leerlingen bleken over fantastische talenten te beschikken. Groepjes leerlingen dansten, hadden een toepasselijk alfabet bedacht of vertoonden hun zangkusten. Een waardige afsluiting van een leerzame en gezellige week!

Stel je vraag

Contact

Uw zoon/dochter ziek of afwezig melden? Neem dan contact met ons op via: 
receptie_ccc@hetccc.nl 

Ons telefoonnummer: (088) 850 75 00 (bereikbaar van 07.45 - 16.30 uur).
Ons e-mailadres: info@hetccc.nl

Bezoekadres
Kamperweg 1
8019 AV Zwolle

Postadres
Postbus 1115
8001 BC Zwolle

Plan hier de route naar het CCC.

Parkeermogelijkheden