Landstede Groep

Start eerste Big Idea internationale leerroute

14-09-2017

Maandagochtend 11 september is in de internationale leerroute de aftrap (Entry point) gegeven van het eerste Big Idea. De komende zes weken gaan de leerlingen aan de slag met het thema Adaptability.

Tijdens het Entry point testten de leerlingen hun aanpassingsvermogen: hoe communiceer je met elkaar als een leerling doof of blind is of niet kan spreken? En hoe zorg je ervoor dat je samen een opdracht maakt? Daarnaast bouwden de leerlingen een zo hoog mogelijke papieren toren. Dat klinkt gemakkelijk maar dat was het niet. Het lastige was dat de situatie elke vijf minuten veranderde. Zo mochten de leerlingen eerst lijm gebruiken maar na vijf minuten niet meer. De leerlingen gingen met hun creativiteit aan de slag en bouwden de toren elke keer op een andere manier verder. 
Ook in de lessen wordt de komende weken op allerlei manieren aandacht besteed aan het begrip Adaptability. Na zes weken wordt het onderwerp afgesloten met een Exit point, waarin het thema wordt geëvalueerd en wordt besproken wat een leerling geleerd heeft.

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 75 00
Ons e-mailadres: info@hetccc.nl

Ons bezoekadres:
Carolus Clusius College
Prinses Julianastraat 66
8019 AX Zwolle

Plan hier de route naar het CCC.