Landstede Groep

Start ver- en nieuwbouw van de school

13-10-2017

Het Carolus Clusius College staat aan de vooravond van de start van de ver- en nieuwbouw van een gedeelte van de school. Donderdagavond organiseerde de school een inloopbijeenkomst voor leerlingen, ouders, medewerkers en buurtbewoners om de definitieve plannen te presenteren.

Met de ver- en nieuwbouw van het CCC wordt de totale onderwijsruimte uitgebreid en wordt een gedeelte van de lokalen gerenoveerd. De modernisering van de nieuwe scheikundelokalen en de komst van een collegezaal zijn daarbij de boegbeelden. Ook worden de ingangen aan de Kamperweg en Prinses Julianastraat verplaatst en krijgt de school één nieuwe hoofdingang aan de Kamperweg.

In het ontwerp voor de verbouwing staat de ruime vide die de twee bestaande gebouwen gaat verbinden, centraal. In het ontwerp van architectenbureau de Bruin wordt over alle niveaus ontmoeting en zichtbaarheid gestimuleerd. Bijzonder in het gebouw worden de vele schuine lijnen en de aansluiting van de receptie, de expositieruimte, de wereldontvangstruimte, de collegezaal en de projectwerkplekken, op de vide.

‘We zijn ontzettend trots op dit ontwerp, waarmee we een mooie uitbreiding van de onderwijsruimte voor onze leerlingen creëren’, aldus Jacqueline Drok, directeur van het CCC.

De realisatie van de bouw wordt mogelijk gemaakt door Weever Bouw B.V. uit Kampen en VDK Installaties. ‘We hebben samen met onze nevenaannemer VDK Installaties ervaring met dit soort complexe verbouwingen om tot een aansprekend eindresultaat te komen. Hier kan iedereen de komende jaren weer trots op zijn", aldus Jelle Weever directeur van het gelijknamige bouwbedrijf.

Veiligheid staat voorop
Tijdens de verbouwing gaan de lessen gewoon door, geluidsoverlast wordt zoveel mogelijk beperkt en voorkomen, zodat leerlingen ongestoord onderwijs kunnen volgen. Natuurlijk staat de veiligheid van de leerlingen, medewerkers en bezoekers voorop.

De ver- en nieuwbouw van het CCC wordt halverwege 2018 afgerond.

 

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 75 00
Ons e-mailadres: info@hetccc.nl

Ons bezoekadres:
Carolus Clusius College
Prinses Julianastraat 66
8019 AX Zwolle

Plan hier de route naar het CCC.