Landstede Groep

Terugblik geslaagde en leerzame China-reis

05-11-2018

Op woensdag 17 oktober zijn 18 leerlingen uit vwo 5, meneer Korteweg en mevrouw Sanders afgereisd naar China voor de jaarlijkse uitwisseling met de 18. Highschool in Beijing. Hieronder volgt een korte terugblik van deze geslaagde reis.

Na een vlucht van bijna 9 uur werden we van het vliegveld opgehaald en op de school hartelijk ontvangen door de directeur en enkele docenten. Hoewel we net een nacht gevlogen hadden, was het in Beijing het begin van de schooldag en konden we meteen meedoen met de Chinese leerlingen in de les.

Aan het einde van deze eerste dag wachtte ons een ontmoeting met de buddy’s voor deze week en hun ouders. Een unieke kans om het Chinese gezinsleven te ontdekken.

Cultureel festival
Het thema van deze week was: het cultureel festival. Aan cultuur is de hele week uitvoerig aandacht besteed. We volgden in de school typisch Chinese lessen, er waren speciale lessen met zang, dans muziek, schrijven en schilderen, tai chi en lessen in dé sport van China: tafeltennis.

Behalve de lessen in de school hebben we de “Great Wall” bezocht, dit was voor de meesten toch wel een van de hoogtepunten, Hutongs en Temple of Heaven. Het weekend brachten we door met de gastgezinnen, meestal met een bezoek aan het Tiananmen plein en de Verboden Stad.

Leerzame ervaring
De week werd afgesloten met een culturele presentatie en een feestelijke maaltijd met gastouders, docenten en leerlingen in de eetzaal van de school.
Donderdag stond de bus al weer vroeg klaar om ons allen naar het vliegveld te brengen. Het afscheid was hartelijk. Het was voor iedereen een geweldige leerzame ervaring. We kijken uit naar het tegenbezoek in januari.

 

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 75 00
Ons e-mailadres: info@hetccc.nl

Bezoekadres
Kamperweg 1
8019 AV Zwolle

Postadres
Prinses Julianastraat 66

8019 AX Zwolle

Plan hier de route naar het CCC.