Landstede Groep

Vierde trofee van het jaar voor debatclub!

14-04-2022

Krijgt de huidige generatie het slechter dan hun ouders? Moeten softdrugs legaal worden in Nederland? Zijn taboes over seks onder jongeren verdwenen?  Het zijn een paar voorbeelden van vragen waarover het Lagerhuisteam zich de afgelopen maanden gebogen heeft. Vele uren voorbereiding (soms tijdens lessen, soms zelfs thuis tot in de kleine uurtjes), een zegetocht in de provinciale ronde en winst in de landelijke achtste finale leidden tot de grote ontknoping op 12 april. 12 leerlingen uit VWO 4, 5 en 6 reisden af naar Hilversum. Op het mediapark vonden de finalerondes plaats.

Met een goede dosis dossierkennis, pakkende persoonlijke voorbeelden en al-dan-niet ware grapjes (over joints in de fietsenkelder van school, abortuspillen bij het uitgaan, een voetenfetisj van een van de deelnemers) denderde het team door de kwart- en halve finale. Tussendoor wist Mila Klaver (V6) zich als een van drie orerende leerlingen nog te plaatsen voor de tv-uitzending op 6 mei. Ze hield een prachtige persoonlijke en emotionele speech over het taboe op depressie.

In de finale sloeg de vermoeidheid toe en in een zeer gelijk opgaand debat bleek de jury uiteindelijk de voorkeur te geven aan gymnasium Novum uit Voorburg. Jolijn won nog wel haar 1-op-1 debat, maar de argumentatie van de andere school gaf uiteindelijk de doorslag. Na de eerste teleurstelling overheerst uiteindelijk toch trots! Het CCC heeft nog nooit zo goed gescoord bij ’s lands grootste debatwedstrijd. Tweede van meer dan tweehonderd scholen is niet niks en mogelijk komen Jordy van Gelder en Jolijn Spoelstra (V6) ook nog in de tv-uitzending. Zet dus allemaal vrijdagavond 6 mei om 22.20 de tv op NPO2!

Tot slot nog een debatsucces: Amber van Essen mag namens het CCC naar het MEP (Model European Parliament).

 

Stel je vraag

Contact

Uw zoon/dochter ziek of afwezig melden? Neem dan contact met ons op via: 
receptie_ccc@hetccc.nl 

Ons telefoonnummer: (088) 850 75 00 (bereikbaar van 07.45 - 16.30 uur).
Ons e-mailadres: info@hetccc.nl

Bezoekadres
Kamperweg 1
8019 AV Zwolle

Postadres
Postbus 1115
8001 BC Zwolle

Plan hier de route naar het CCC.

Parkeermogelijkheden