Landstede Groep

Vmbo Business op stage

19-05-2017

Ondernemen leren de leerlingen van vmbo Business door het opzetten en runnen van een eigen Junior Company. Op 2 stagedagen krijgen de jonge ondernemers ook de kans om in de praktijk te kijken. In tweetallen gingen de leerlingen op dinsdag 9 mei op pad voor hun eerste stagedag. De 16 stageplaatsen hebben de leerlingen zelf georganiseerd. Bij uiteenlopende bedrijven in en rond Zwolle werkten de leerlingen aan praktijkopdrachten. Een greep uit de bedrijven: Tuinland, Gamma, Wijj integratie, Mechdes engineering, Vaartland en van Mossel hightech.

De leerlingen bereidden de stage vooraf voor door een sollicitatiebrief te schrijven. Op de stagedag voerden ze een sollicitatiegesprek en oriënteerden zij zich op de organisatie van het bedrijf en het marketingplan. Aan het einde van deze eerste stagedag presenteerden zij dit aan een deel van de werknemers. De businessdocenten hebben op deze dag de stagebedrijven gebeld of bezocht. We waren blij te horen hoe positief de bedrijven waren. Onze leerlingen presenteerden zich goed, waren enthousiast en kwamen goed voorbereid over.

Op 23 mei gaan de leerlingen voor de 2e dag naar het stagebedrijf. Op deze dag krijgen ze ook een uitdagende opdracht van het stagebedrijf, waarbij er een beroep wordt gedaan op de ondernemersvaardigheden. Wij zijn benieuwd waarmee zij aan de slag gaan.

Enkele leerlingen was het niet gelukt een stageplaats te organiseren. Op de eerste dag werkten zij op school aan een opdracht: organiseer, budgetteer en presenteer voor 50 personeelsleden een 2-daagse jubileumreis. Zij hebben hier enthousiast aan gewerkt. Op 23 mei gaat deze groep leerlingen aan het werk voor verschillende bedrijven in de Creatieve Coöperatie in Zwolle.

Aandeelhoudersvergadering: 20 juni
Het einde van het eerste jaar vmbo Business komt al in zicht. En daarmee ook de afronding van de Junior Companies. Op dinsdagavond 20 juni is de aandeelhoudersvergadering. Op deze avond presenteren de ondernemers de resultaten van het bedrijf aan de aandeelhouders. Met deze eindpresentatie, het schrijven van het ondernemingsplan, een jaarverslag en persoonlijke reflectie kunnen zij Jong Ondernemen, en daarmee het sectorwerkstuk, afronden. 

 

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 75 00
Ons e-mailadres: info@hetccc.nl

Ons bezoekadres:
Carolus Clusius College
Prinses Julianastraat 66
8019 AX Zwolle

Plan hier de route naar het CCC.