Landstede Groep

Tweede fase

Vwo duurt in totaal zes jaar. De eerste drie jaren noemen we de eerste fase, daarna hebben we het over de tweede fase. Waar de eerste fase vrij algemeen is, ga je in de tweede fase een richting kiezen waarmee je je voorbereidt op een vervolgopleiding. Hieronder leggen we meer uit over de tweede fase op het CCC.

In 4 vwo start je met de tweede fase in het profiel dat je zelf gekozen hebt. Er zijn vier profielen:

• Cultuur en Maatschappij
• Economie en Maatschappij
• Natuur en Gezondheid 
• Natuur en Techniek 

Je vaardigheden ontwikkel je verder door zelfstandig te werken aan profileringskaarten. Daarvoor heb je in 4 vwo je eigen studiecentrum waar je onder toezicht altijd rustig kunt werken.

Over de grens
Uiteraard ga je als leerling van de wereldschool de wereld verkennen, dichtbij en verder weg. In 4 vwo ga je naar Rome om de klassieke cultuur te proeven. In atheneum 5 kun je deelnemen aan een uitwisselingsprogramma met China. En haal je goede cijfers en heb je een brede belangstelling dan kun je onze wereldschool vertegenwoordigen bij de Global Young Leadership Conference in New York City en Washington.

Verdieping
In 5 vwo duik je dieper in de vakken die je hebt gekozen. Met praktische opdrachten en practica test je of het klopt wat je leert.

We bieden de mogelijkheid om voor extra sport te kiezen: je leert zeilen, fitnessen of klimmen en tevens hoe je een sporttoernooi organiseert. Ben je geïnteresseerd in politiek dan kun je bij Maatschappijleer meedoen aan het Model European Parliament. Wil je zélf eens les geven aan medeleerlingen uit lagere klassen, dan kun je op school ervaring opdoen.

En dan...examen!
6 vwo is het examenjaar. In de lessen werk je hard aan goede resultaten voor het atheneum- of gymnasiumdiploma. Als je examens maken spannend vindt kun je een examenvreestraining volgen. In het studiecentrum voor 5 en 6 vwo werk je zelfstandig aan praktische opdrachten en je afsluitende profielwerkstuk. De excursies staan in het laatste jaar in het teken van het eindexamen: je brengt voor natuurkunde een bezoek aan het stralingslaboratorium in Genève of je neemt bij aardrijkskunde een kijkje in de Rotterdamse havens. Ook kun je als examenopdracht Les Misérables opvoeren en aansluitend met de hele groep op bezoek gaan bij deze musical in Londen. Met je welverdiende diploma ben je goed voorbereid om een studie op te pakken, waar ook ter wereld!

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 75 00
Ons e-mailadres: info@hetccc.nl

Bezoekadres
Kamperweg 1
8019 AV Zwolle

Postadres
Prinses Julianastraat 66

8019 AX Zwolle

Plan hier de route naar het CCC.