Landstede Groep

Tweede fase

De havo duurt in totaal vijf jaar. De eerste drie jaren noemen we de eerste fase, daarna hebben we het over de tweede fase. Waar de eerste fase vrij algemeen is, ga je in de tweede fase een richting kiezen waarmee je je voorbereidt op je vervolgopleiding. Hieronder leggen we iets meer uit over de tweede fase op het CCC.

In havo 4 ga je aan de slag in een richting die je voor een deel zelf hebt gekozen. Naast de algemene vakken die iedereen volgt, kies je een profiel. Dit betekent dat je vakken kiest die samen een groep/profiel vormen en die te maken hebben met je vervolgopleiding.

Er zijn vier profielen:
• Cultuur en Maatschappij (CM)
• Economie en Maatschappij (EM)
• Natuur en Gezondheid (NG)
• Natuur en Techniek (NT)

Daarnaast kun je ook uit andere vakken kiezen die jij interessant, belangrijk, leerzaam of gewoon leuk vindt. Tijdens de uren waarop je geen les hebt, kun je in de mediatheek of in de studieruimte, vaak begeleid, werken aan je opdrachten, huiswerk of je toetsen voorbereiden. Sommige toetsen in havo 4 tellen mee voor het eindexamen.

Havo-leerlingen kunnen in de bovenbouw examen doen in bijvoorbeeld Culturele en Kunstzinnige Vorming en Sport.

Over de grens
We zijn een wereldschool en dat houdt in dat je tijdens de lessen, maar ook daarbuiten, kennismaakt met de wereld buiten de school en buiten Nederland. Daarom kun je meedoen aan uitwisselingen en studiereizen naar Europese steden. Je kunt zelfs meedoen aan het Model European Parliament of aan debatwedstrijden

International Business College
Als ondernemende wereldschool leren we jou een ondernemende houding aan en stimuleren wij je om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Dit doen we in havo 4 op het International Business College (IBC). Op het IBC leer je volgens 20-80learning. Dit betekent dat je gedurende anderhalf jaar het reguliere lesprogramma van de havo in vier dagen volgt. Op de dag die overblijft leer je binnen het International Business College. Hier leer je alles over ondernemen. Zo leer je bijvoorbeeld wat ondernemersvaardigheden zijn én start je al je eigen bedrijf. Het doel is dat jouw ondernemerszin wordt vergroot.

In de derde klas van de havo kun je, indien je het profiel EM gaat volgen, solliciteren om toegelaten te worden tot het International Business College. Volg je het International Business College, dan ontvang je bovenop het reguliere diploma een 20-80learning diploma, erkend door het ministerie van Economische Zaken.
Lees meer over het International Business College

Leerling-mentor en Leerlingenraad
Vind je het leuk om nieuwe CCC-ers te begeleiden? Dan kun je leerling-mentor worden. Je helpt dan eerstejaars leerlingen bijvoorbeeld bij het wennen aan hun nieuwe school. Je kunt ook lid worden van de Leerlingenraad en zo meepraten over allerlei zaken op school. 

Goede voorbereiding op je volgende school
Om te zorgen dat je straks weet wat je wilt, bezoek je in havo 5 open dagen en meeloopdagen van vervolgopleidingen. De meeste leerlingen volgen na de havo een beroepsopleiding, meestal op het hbo, zowel in het binnen- als het buitenland. Daarom werken we nauw samen met onder andere Windesheim. Moeite met kiezen? Wij helpen je persoonlijk.

En dan... examen!
In havo 5 ben je vooral druk met het maken van een profielwerkstuk voor één (of meerdere) vak(ken). Dit werkstuk maak je meestal samen met andere leerlingen. Later in het schooljaar doe je voor een aantal vakken een schoolexamen. En natuurlijk is er aan het einde van het jaar het Centraal Schriftelijk Eindexamen.

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 75 00
Ons e-mailadres: info@hetccc.nl

Uw zoon/dochter ziek of afwezig melden? Neem dan contact met ons op via: 
receptie_ccc@hetccc.nl 

Bezoekadres
Kamperweg 1
8019 AV Zwolle

Postadres
Postbus 1115
8001 BC Zwolle

Plan hier de route naar het CCC.

Parkeermogelijkheden