Landstede Groep

Havo

De havo-leerling is er één die houdt van denken en van doen. Die combinatie bieden wij op het Carolus Clusius College. Wij zorgen ervoor dat jij op de havo op de juiste manier wordt gemotiveerd, zodat je alles uit jezelf kunt halen. Naast de gewone lessen kun je rekenen op interessante projecten waarin verschillende vakken samenkomen en je jouw opgedane kennis in de praktijk brengt.

Goede begeleiding en mentoraat
Binnen de lessen en het mentoraat besteden we veel aandacht aan jou als persoon: waar ben je goed in en waar liggen jouw uitdagingen. Hoe organiseer je je schoolwerk, zodat je ook genoeg vrije tijd overhoudt? Hoe werk je samen met klasgenoten aan opdrachten? Ook het maken en geven van een goede presentatie leer je bij ons op de havo, want deze vaardigheden heb je straks nodig tijdens je vervolgopleiding.

Op verschillende manieren leren
Op de havo van het CCC leer je op verschillende manieren. Zo heb je naast veel activiteiten buiten het leslokaal, excursies en een Wereldvak veel afwisseling tijdens de lessen. Dit doen wij om jou uit te dagen.

Havo/atheneum brugklas
Als je havo gaat doen, begin je in een havo/atheneum brugklas. Dit is een zogenaamde dakpanklas, een combinatieklas waarin twee niveaus elkaar overlappen. In het eerste jaar proberen we zo goed mogelijk het niveau van de leerlingen te bepalen. Dit doen we aan de hand van cijfers, maar natuurlijk ook door inzet, inzicht en motivatie in de gaten te houden. In de tweede helft van het schooljaar komt er een advies van de docenten over het niveau. Aan het eind van het jaar bepalen cijfers én het advies van de docenten of je doorstroomt naar 2 havo of 2 atheneum.

Lees meer over de dakpanklassen. 

iPad als leermiddel
Naast de inzet van de tekst- en werkboeken wordt de iPad tijdens de lessen als aanvulling ingezet op momenten dat het een meerwaarde heeft. Deze meerwaarde wordt onder andere zichtbaar in creatieve vormen van toetsing, meer zicht op het leerproces en een groeiend aantal mogelijkheden om bij de verschillen van leerlingen aan te sluiten. Op deze manier wil het CCC de kracht van duidelijk traditioneel onderwijs verbinden met de dynamiek van innovatieve mogelijkheden in de 21e eeuw.

Lees meer over de iPad als leermiddel.

Wereldvakken
Naast de gewone schoolvakken is op het CCC, in klas 1 en 2, twee uur per week bestemd voor een ‘Wereldvak’. Daarin leer je meer over onderwerpen die jij écht interessant vindt. Welk Wereldvak je gaat volgen dat bepaal je helemaal zelf! Belangrijk bij de Wereldvakken is leren door te doen. Er vinden veel praktische opdrachten en excursies plaats.

Lees meer over de Wereldvakken.

Ook Engelstalig
Wil jij meer uitdaging op de havo? Dan kun je ervoor kiezen om klas 1 t/m 3 Engelstalig te volgen. Je klasgenoten, jij en de docenten spreken Engels en ook de vakken, boeken en toetsen zijn Engelstalig. Het onderwijs wordt aangeboden volgens een internationaal erkend onderwijsprogramma: het International Middle Years Curriculum. Je volgt de Engelstalige havo binnen de internationale leerroute van het CCC op International School Zwolle.

Lees meer over de Engelstalige havo.

Leerjaar 4 en 5: de tweede fase
Havo duurt in totaal vijf jaar. De eerste drie jaren noemen we de eerste fase, daarna hebben we het over de tweede fase. Waar de eerste fase vrij algemeen is, ga je in de tweede een richting kiezen waarmee je je voorbereidt op je vervolgopleiding.

Lees hier meer over de tweede fase op het CCC.

International Business College
Als ondernemende wereldschool leren we jou een ondernemende houding aan en stimuleren wij je om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Dit doen we in havo 4 door middel van 20-80learning op het International Business College. Binnen 20-80learning volg je havo 4 gedurende anderhalf jaar in vier dagen. Op de dag die overblijft leer je binnen het International Business College. Hier leer je alles over ondernemen. Zo leer je bijvoorbeeld wat ondernemersvaardigheden zijn én je start al je eigen bedrijf. Het doel is dat jouw ondernemerszin wordt vergroot. In de derde klas van de havo kun je solliciteren om toegelaten te worden tot het International Business College. Volg je het International Business College, dan ontvang je bovenop het reguliere diploma een 20-80learning diploma, erkend door het ministerie van Economische Zaken.

Lees meer over het International Business College

Examen in Kunst en Sport
Havo-leerlingen in de bovenbouw kunnen examen doen in bijvoorbeeld Culturele en Kunstzinnige Vorming en Sport.

Meer weten
Neem voor meer informatie over de havo contact met dhr. N. Roffel via 088 - 850 75 00 of info@hetccc.nl

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 75 00
Ons e-mailadres: info@hetccc.nl

Ons bezoekadres:
Carolus Clusius College
Prinses Julianastraat 66
8019 AX Zwolle

Plan hier de route naar het CCC.