Landstede Groep

Vmbo-tl

Een positieve gezellige sfeer, betrokken docenten, goede studiebegeleiding, een eigen leerplan met keuzevakken en modules door 20-80learning… En zo kunnen we nog wel een paar goede redenen opnoemen om het vmbo-tl op het CCC te volgen.

Ga je vmbo-tl doen? Dan kun je instromen in de vmbo-tl of vmbo-tl/havo-klas. In de vmbo-tl-klassen zitten leerlingen voor wie vmbo-tl het beste bij hun mogelijkheden past en die soms wat extra studiebegeleiding nodig hebben. In grote lijnen is het programma gelijk aan dat van de vmbo-tl/havo-klassen. In de tl-klas krijg je als extra: een mentor die veel les geeft in jouw klas en gespecialiseerd is in studie- en leerlingbegeleiding. Je hebt een eigen lokaal voor jouw klas op de vmbo-tl-afdeling, je krijgt twee uren extra studiebegeleiding in de week en je hebt de keuze of je wel of geen Frans wilt volgen. 

De overstap zo gemakkelijk mogelijk
Van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is een flinke stap. Daarom hebben we een kennismaking- en introductieperiode, projecten en excursies. Alle docenten werken volgens het systeem van positieve groepsvorming. Op die manier leer je iedereen op een goede manier kennen en maak je snel nieuwe vrienden en vriendinnen. In de les werken we aan een goede sfeer in de klas waarin het veilig, rustig en gezellig is en je goed kunt leren.

20-80learning
Vier dagen in de week volg je het vaste programma en krijg je alle vakken en stof die je nodig hebt voor je opleiding. Eén dag in de week (20-day) krijg je een eigen programma waarin je kunt kiezen uit vakken, ondersteuning of verrijking, stage en projecten. Voor deze dag heb je geen huiswerk, wel bouw je een portfolio op van alle dingen die jij gedaan hebt en leer je netwerken, samenwerken en presenteren. Dat helpt je om te ontdekken wie jij bent en wat jij wilt bij je latere studiekeuze.

20-day
In de 20-day van de tl-stroom ga je aan de slag met je eigen studieplan. Je kiest dus zelf welke vakken en extra dingen je doet. Je werkt aan projecten en leert presenteren in het Engels. Ook bezoek je bedrijven en heb je vakgerichte excursies. Bij onderdelen waar je moeite mee hebt, krijg je extra ondersteuning. Je volgt geen Frans.

De bovenbouw van het vmbo-tl
Ook in klas 3 en 4 werken we volgens 20-80learning. Vier dagen in de week volg je het door jou gekozen vakkenpakket. In de 20-day doe je vmbo Business of vmbo FlexDay en heb je veel keuzes om een eigen invulling aan je opleiding te geven. Ook kun je je opleiding verrijken door aan een internationale activiteit mee te doen, zoals een uitwisseling met een buitenlandse school.

Lees meer over de bovenbouw van vmbo-tl.

Ook Engelstalig
Wil jij vmbo-tl in klas 1 en 2 Engelstalig volgen? Dat kan binnen de internationale leerroute van het CCC op International School Zwolle. Je klasgenoten, jij en de docenten spreken Engels en ook de vakken, boeken en toetsen zijn Engelstalig. Het onderwijs wordt aangeboden volgens een internationaal erkend onderwijsprogramma: het International Middle Years Curriculum.

Lees meer over Engelstalig vmbo-tl.

iPad als leermiddel
Naast de inzet van de tekst- en werkboeken wordt de iPad tijdens de lessen als aanvulling ingezet op momenten dat het een meerwaarde heeft. Deze meerwaarde wordt onder andere zichtbaar in creatieve vormen van toetsing, meer zicht op het leerproces en een groeiend aantal mogelijkheden om bij de verschillen van leerlingen aan te sluiten. Op deze manier wil het CCC de kracht van duidelijk traditioneel onderwijs verbinden met de dynamiek van innovatieve mogelijkheden in de 21e eeuw.

Lees meer over de iPad als leermiddel. 

Wereldvakken
Naast de gewone schoolvakken is op het CCC, in klas 1 en 2, twee uur per week bestemd voor een ‘Wereldvak’. Daarin leer je meer over onderwerpen die jij écht interessant vindt. Welk Wereldvak je gaat volgen dat bepaal je helemaal zelf! Belangrijk bij de Wereldvakken is leren door te doen. Er vinden veel praktische opdrachten en excursies plaats.

Lees meer over de Wereldvakken.

 

 

 

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 75 00
Ons e-mailadres: info@hetccc.nl

Ons bezoekadres:
Carolus Clusius College
Prinses Julianastraat 66
8019 AX Zwolle

Plan hier de route naar het CCC.