Landstede Groep

Wereldvakken

Op het CCC vinden we het belangrijk dat je leert vanuit jouw interesse. Dat kan bij onze Wereldvakken! Deze keuzevakken volg je in klas 1 en 2, twee uur per week. In klas 2 kun je elke periode een andere module van de verschillende wereldvakken kiezen.

Je leert door te doen, bijvoorbeeld door middel van praktische opdrachten en excursies. Welk Wereldvak je volgt, bepaal je helemaal zelf! We hebben Wereldvakken op het gebied van sport, techniek, media en kunst. De Wereldvakken zijn voor alle leerlingen uit klas 1 en 2 vmbo-tl, havo, atheneum en gymnasium Orfeo. Je kunt kiezen uit de volgende Wereldvakken:

Media

Ben jij gek op films, tijdschriften of televisie en wil je alles weten over de technische achtergrond van fotografie, video of teksten? Dat kan in het Wereldvak Media. Leer hoe je mensen door middel van media kunt informeren, ontroeren of aan het lachen kunt maken. Je ontdekt dat dit in een krant heel anders werkt dan bijvoorbeeld in een vlog!

TechnoScience

Natuurkunde, scheikunde, sterrenkunde, biologie, maar ook techniek! Ligt jouw hart bij de zogenaamde ‘exacte’ vakken en bij techniek? En ben je nieuwsgierig aangelegd? Kies dan voor het Wereldvak TechnoScience. Je leert onderzoeken en zelf dingen maken, proefjes doen en je vindt antwoorden op verrassende vragen, zoals: hoe kun je sporenonderzoek doen? Of: hoe laat ik een robot dansen?

Sports

Bij Sports maak je kennis met allerlei sporten, van voetbal en freerunning tot aan jongleren en mountainbiken. Je doet mee aan toernooien en sportwedstrijden. En je volgt sportclinics buiten de school. Ook leer je zelf sporttoernooien organiseren en begeleiden. En je leert leidinggeven. Je hoeft zelf geen topsporter te zijn, maar je moet natuurlijk wel van een uitdaging en van beweging houden.

World of arts

Bij het Wereldvak World of Arts ga je met kunst in de breedste zin van het woord aan de slag: mode, design, theater en beeldende kunst. Ontdek waar jij passie en talent voor hebt. Samen gaan we creatief aan de slag en maken we er een kunstzinnige uitspatting van!

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 75 00
Ons e-mailadres: info@hetccc.nl

Uw zoon/dochter ziek of afwezig melden? Neem dan contact met ons op via: 
receptie_ccc@hetccc.nl 

Bezoekadres
Kamperweg 1
8019 AV Zwolle

Postadres
Postbus 1115
8001 BC Zwolle

Plan hier de route naar het CCC.

Parkeermogelijkheden