Landstede Groep

Havo

Een havoleerling houdt van denken én doen. Daarom word je bij de lessen op het CCC in een actieve stand gezet. We vinden het belangrijk dat je keuzes kunt maken in wat jij bij ons wilt leren. Die keuzes zijn gericht op studievaardigheden en talentontwikkeling, en dragen bij aan de ontwikkeling van jou als mens.

Lees meer over:

 

Een fijne overstap met persoonlijke aandacht
We willen graag weten wie jij bent, wat je wilt doen en wat jij te bieden hebt. Om ervoor te zorgen dat dit mogelijk is, laten wij je zo snel mogelijk thuis voelen op het CCC. We komen bij jou op huisbezoek en we starten het jaar met een introductieprogramma om kennis te maken met elkaar en met de school. Alle docenten werken volgens het systeem van positieve groepsvorming. We vinden het belangrijk dat jij je gezien voelt en dat je jezelf mag en kan zijn bij ons.

Havo/atheneum brugklas
Als je havo doet, begin je in een havo/atheneum brugklas. Dit is een dakpanklas, een combinatieklas waarin twee niveaus elkaar overlappen. In het eerste jaar proberen we zo goed mogelijk jouw niveau te bepalen. Dit doen we aan de hand van cijfers, maar natuurlijk ook door jouw inzet, inzicht en motivatie in de gaten te houden. In de tweede helft van het schooljaar komt er een advies van de docenten over het niveau. Aan het eind van het jaar bepalen cijfers én het advies van de docenten of je doorstroomt naar 2 havo of 2 atheneum. Lees meer over de dakpanklassen. 

Keuzemogelijkheden
Je wordt bij ons gestimuleerd om zelf keuzes te maken in dingen waarin jij je wilt ontwikkelen. Bijvoorbeeld de keuze voor Wereldvakken, waar je vooral leert vanuit jouw interesse. Je mag kiezen hoe jij geholpen wilt worden op het gebied van studievaardigheden. En we helpen jou met het maken van keuzes die betrekking hebben op de toekomst.

Internationalisering
Op de havo leiden wij jou op tot een echte wereldburger. Alle activiteiten die wij organiseren rondom dit thema zorgen ervoor dat je bij ons veel kansen krijgt om in aanraking te komen met de wereld om je heen. Uitwisselingen, reizen en projectdagen, wij bieden het allemaal.

Ook tweetalig havo
Wil jij meer uitdaging op de havo? Dan kun je ervoor kiezen om klas 1 tot en met 3 tweetalig te volgen. Jij, je klasgenoten en de docenten spreken Engels en ook de vakken, boeken en toetsen zijn Engelstalig. Lees meer over tweetalig onderwijs

De bovenbouw: de tweede fase
De havo duurt in totaal vijf jaar. De eerste drie jaren noemen we de eerste fase, daarna hebben we het over de tweede fase. In de tweede fase kies je een richting waarmee je je voorbereidt op je vervolgopleiding. Lees hier meer over de tweede fase op het CCC.

International Business College
Als ondernemende wereldschool leren we jou een ondernemende houding aan  en stimuleren wij je om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Dit doen we in havo 4 op het International Business College (IBC). Op het IBC leer je volgens 20-80learning. Dit betekent dat je gedurende anderhalf jaar het reguliere lesprogramma van de havo in vier dagen volgt. Op de vijfde dag leer je binnen het International Business College.

Op het IBC leer je alles over ondernemen. Zo leer je bijvoorbeeld wat ondernemersvaardigheden zijn én start je al je eigen bedrijf. Het doel is dat jouw ondernemerszin wordt vergroot. In de derde klas van de havo kun je solliciteren om toegelaten te worden tot het International Business College. Volg je het International Business College, dan ontvang je bovenop het reguliere diploma een 20-80learning diploma, erkend door het ministerie van Economische Zaken. Lees meer over het International Business College

Meer weten
Neem voor meer informatie over de havo contact met de teamleider via 088 - 850 75 00 of info@hetccc.nl

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 75 00
Ons e-mailadres: info@hetccc.nl

Uw zoon/dochter ziek of afwezig melden? Neem dan contact met ons op via: 
(088) 850 75 50

Bezoek- en postadres
Kamperweg 1
8019 AV Zwolle

Plan hier de route naar het CCC.

Parkeermogelijkheden