Landstede Groep

Havo

Havo-leerlingen houden van denken en doen. Daarom richten we onze lessen zo in dat je ook zelf actief bent. We stimuleren je om zelf keuzes te maken in hoe en wat je leert en hoe je jezelf ontwikkelt. Dat doen we o.a. door te werken met dakpanklassen en doordat je al in de brugklas je eigen wereldvak kiest. Het werken aan je eigen leerproces en ontwikkeling begint al vanaf dag één.

Havo/atheneum-brugklas 
Als je een havo- of een havo/vwo-advies hebt, begin je in een havo/atheneum-brugklas. Dit is een dakpanklas, een combinatieklas waarin twee niveaus elkaar overlappen.

De periode tot aan de kerstvakantie staat in het teken van positieve groepsvorming, het kennismaken met het CCC, elkaar, de docenten en de verschillende vakken. We geven je de tijd om je thuis te voelen op het CCC.

In de loop van het jaar ontdek je welk niveau goed bij jou past. In het begin volgt iedereen alle vakken op havo-niveau. Vanaf januari kun je de vakken waar je goed in bent eventueel op atheneum-niveau volgen. Aan het einde van het schooljaar is er een gesprek met jou, je ouder/verzorger en je mentor, waarbij je op basis van je ervaringen, motivatie en behaalde resultaten keuzes maakt voor het te volgen niveau. Met deze keuzes start je in het tweede jaar.

Wereldvakken 
Een wereldvak is een vak dat je vanaf klas 1 gaat kiezen. We hebben wereldvakken op het gebied van sport, techniek, media en kunst. Welk wereldvak je volgt, bepaal je helemaal zelf. In klas 1 kies je een wereldvak voor een jaar. In klas 2 kun je elke periode een andere module van de verschillende wereldvakken kiezen. Een wereldvak volg je twee uur per week.

Ook tweetalig havo 
Wil je meer uitdaging op de havo? Dan kun je ervoor kiezen om klas 1, 2 en 3 tweetalig te doen. Dat kan op het CCC. Jij, je klasgenoten en je docenten spreken Engels. Ook de lessen, de boeken en toetsen zijn Engelstalig. Lees meer over tweetalig onderwijs.

De bovenbouw  
Op de havo word je in vijf jaar voorbereid op een vervolgstudie. Met een havo-diploma kun je een hbo-opleiding gaan doen of doorstromen naar 5 atheneum om uiteindelijk atheneum-examen te doen. De eerste drie jaren zit je in de onderbouw, daarna begin je aan de bovenbouw. Aan het eind van klas 3 kies je een richting waarmee je je voorbereidt op je vervolgopleiding.

In havo 4 begin je aan de richting die je voor een groot deel zelf hebt gekozen. Naast de verplichte algemene vakken, kies je een profiel. Dat betekent dat je vakken kiest die samen een profiel vormen dat je voorbereidt op je vervolgopleiding.

Er zijn vier profielen:

  • Cultuur en Maatschappij (CM)
  • Economie en Maatschappij (EM)
  • Natuur en Gezondheid (NG)
  • Natuur en Techniek (NT

Meer weten? 
Neem voor meer informatie over de havo contact op met de teamleider via 088 - 850 75 00 of info@hetccc.nl

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 75 00
Ons e-mailadres: info@hetccc.nl

Uw zoon/dochter ziek of afwezig melden? Neem dan contact met ons op via: 
receptie_ccc@hetccc.nl 

Bezoekadres
Kamperweg 1
8019 AV Zwolle

Postadres
Postbus 1115
8001 BC Zwolle

Plan hier de route naar het CCC.

Parkeermogelijkheden