Landstede Groep

Havo

Havo-leerlingen houden van denken en doen. Daarom zijn onze lessen er op ingericht dat je zelf actief bent. We vinden het belangrijk dat je keuzes kunt maken in hetgeen wat jij bij ons wilt komen leren. Die keuzes zijn gericht op studievaardigheden, talentontwikkeling en keuzes die bijdragen aan de ontwikkeling van jou als mens.

Lees meer over:

Een fijne overstap met persoonlijke aandacht
We willen weten wie jij bent, wat je wilt doen en wat jij te bieden hebt. Om er voor te zorgen dat dit mogelijk is, laten wij je zo snel mogelijk thuis voelen op het CCC.  We komen bij jou op huisbezoek en we starten het jaar met een introductieprogramma dat gericht is op het kennismaken met elkaar en met de school. We vinden het belangrijk dat jij je gezien voelt en dat je jezelf mag en kan zijn bij ons.

Havo/atheneum brugklas
Als je havo doet, begin je in een havo/atheneum brugklas. Dit is een dakpanklas, een combinatieklas waarin twee niveaus elkaar overlappen. In de loop van het jaar ervaar je welk niveau het beste bij jou past. Je kunt vanaf een bepaald moment vakken op een ander niveau volgen, zodat je zelf aan het einde van het schooljaar een passende keuze kunt maken voor de overgang naar klas 2. Lees meer over de dakpanklassen. 

Keuzemogelijkheden
Je wordt bij ons gestimuleerd om zelf keuzes te maken. Bijvoorbeeld de keuze voor Wereldvakken, waar je vooral leert door te doen. Je mag kiezen hoe jij geholpen wilt worden op het gebied van studievaardigheden. We helpen jou met het maken van keuzes die betrekking hebben op de toekomst.

Jij wordt een echte wereldburger
Op de havo leiden wij jou op tot een echte wereldburger. Alle activiteiten die wij organiseren rondom dit thema zorgen ervoor dat je bij ons veel kansen krijgt om in aanraking te komen met de Wereldschool. Projectdagen, excursies, uitwisselingen en reizen, wij bieden het allemaal.

Ook tweetalig havo
Wil jij meer uitdaging op de havo? Dan kun je ervoor kiezen om klas 1 tot en met 3 tweetalig te volgen. Jij, je klasgenoten en de docenten spreken Engels en ook de vakken, boeken en toetsen zijn Engelstalig. Lees meer over tweetalig onderwijs

De bovenbouw: de tweede fase
De havo duurt in totaal vijf jaar. De eerste drie jaren noemen we de eerste fase, daarna hebben we het over de tweede fase. In de tweede fase kies je een richting waarmee je je voorbereidt op je vervolgopleiding. Lees hier meer over de tweede fase op het CCC.

Examen in Kunst en Sport
Havo-leerlingen kunnen bij ons op school examen doen in bijvoorbeeld Culturele en Kunstzinnige Vorming en Sport.

Meer weten
Neem voor meer informatie over de havo contact met de teamleider via 088 - 850 75 00 of info@hetccc.nl

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 75 00
Ons e-mailadres: info@hetccc.nl

Uw zoon/dochter ziek of afwezig melden? Neem dan contact met ons op via: 
receptie_ccc@hetccc.nl 

Bezoekadres
Kamperweg 1
8019 AV Zwolle

Postadres
Postbus 1115
8001 BC Zwolle

Plan hier de route naar het CCC.

Parkeermogelijkheden