Landstede Groep

Havo

De havo-leerling is er één die houdt van denken en doen. Daarom zijn de lessen op het CCC er op ingericht dat je in een actieve stand wordt gezet. We vinden het belangrijk dat je keuzes kunt maken in hetgeen wat jij bij ons wilt komen leren. Die keuzes zijn gericht op studievaardigheden, talentontwikkeling en keuzes die bijdragen aan de ontwikkeling van jou als mens.

Lees meer over:

 

Een fijne overstap met persoonlijke aandacht
We willen weten wie jij bent, wat je wilt doen en wat jij te bieden hebt. Om er voor te zorgen dat dit mogelijk is, laten wij je zo snel mogelijk thuis voelen op het CCC. We komen bij jou op huisbezoek en we starten het jaar met een introductieprogramma dat gericht is op het kennismaken met elkaar en met de school. Alle docenten werken volgens het systeem van positieve groepsvorming. We vinden het belangrijk dat jij je gezien voelt en dat je jezelf mag en kan zijn bij ons.

Havo/atheneum brugklas
Als je havo gaat doen, begin je in een havo/atheneum brugklas. Dit is een dakpanklas, een combinatieklas waarin twee niveaus elkaar overlappen. In het eerste jaar proberen we zo goed mogelijk het niveau van de leerlingen te bepalen. Dit doen we aan de hand van cijfers, maar natuurlijk ook door inzet, inzicht en motivatie in de gaten te houden. In de tweede helft van het schooljaar komt er een advies van de docenten over het niveau. Aan het eind van het jaar bepalen cijfers én het advies van de docenten of je doorstroomt naar 2 havo of 2 atheneum.
Lees meer over de dakpanklassen. 

Keuzemogelijkheden
Je wordt bij ons gestimuleerd om zelf keuzes te maken in dingen waarin jij je wilt ontwikkelen. Bijvoorbeeld de keuze voor Wereldvakken, waar je vooral leert vanuit jouw interesse. Je mag kiezen hoe jij geholpen wilt worden op het gebied van studievaardigheden. En we helpen jou met het maken van keuzes die betrekking hebben op de toekomst.

Internationalisering
Op de havo leiden wij jou op tot een echte wereldburger. Alle activiteiten die wij organiseren rondom dit thema zorgen ervoor dat je bij ons veel kansen krijgt om in aanraking te komen met de wereldschool. Uitwisselingen, reizen en projectdagen, wij bieden het allemaal.

Ook tweetalig havo
Wil jij meer uitdaging op de havo? Dan kun je ervoor kiezen om klas 1 t/m 3 tweetalig te volgen. Je klasgenoten, jij en de docenten spreken Engels en ook de vakken, boeken en toetsen zijn Engelstalig. Je volgt de tweetalige havo binnen de internationale leerroute van het CCC op International School Zwolle.
Lees meer over de tweetalige havo

De bovenbouw: de tweede fase
Havo duurt in totaal vijf jaar. De eerste drie jaren noemen we de eerste fase, daarna hebben we het over de tweede fase. Waar de eerste fase vrij algemeen is, ga je in de tweede fase een richting kiezen waarmee je je voorbereidt op je vervolgopleiding.
Lees hier meer over de tweede fase op het CCC.

International Business College
Als ondernemende wereldschool leren we jou een ondernemende houding aan en stimuleren wij je om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Dit doen we in havo 4 op het International Business College (IBC). Op het IBC leer je volgens 20-80learning. Dit betekent dat je gedurende anderhalf jaar het reguliere lesprogramma van de havo in vier dagen volgt. Op de dag die overblijft leer je binnen het International Business College. Hier leer je alles over ondernemen. Zo leer je bijvoorbeeld wat ondernemersvaardigheden zijn én start je al je eigen bedrijf. Het doel is dat jouw ondernemerszin wordt vergroot. In de derde klas van de havo kun je solliciteren om toegelaten te worden tot het International Business College. Volg je het International Business College, dan ontvang je bovenop het reguliere diploma een 20-80learning diploma, erkend door het ministerie van Economische Zaken.
Lees meer over het International Business College

Meer weten
Neem voor meer informatie over de havo contact met de teamleider via 088 - 850 75 00 of info@hetccc.nl

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 75 00
Ons e-mailadres: info@hetccc.nl

Bezoekadres
Kamperweg 1
8019 AV Zwolle

Postadres
Prinses Julianastraat 66

8019 AX Zwolle

Plan hier de route naar het CCC.