Landstede Groep

Gymnasium Orfeo

Kies je voor het gymnasium op het Carolus Clusius College, dan kies je voor gymnasium Orfeo! Orfeo is ons unieke en uitdagende tweetalige gymnasium. Natuurlijk krijg je extra vakken als Grieks en Latijn, maar gymnasium Orfeo is véél meer dan dat. Gymnasium Orfeo heeft bevlogen docenten en biedt persoonlijke begeleiding.

Een veilige en uitdagende leeromgeving heb je immers nodig om je te kunnen ontwikkelen, individueel en met anderen. Dat geldt niet alleen voor je talenten, maar ook voor de dingen waar je nog niet zo goed in bent: die heeft iedereen.

Je werkt regelmatig samen in projecten tijdens Orfeo-dagen én je krijgt uitdagingen op veel verschillende manieren. Je volgt bij ons het gymnasium tweetalig. Ook krijg je Wereldvakken en werk je met de iPad. Lees ook vooral de informatie over tweetalig onderwijs, dan weet je een beetje wat je kunt verwachten als je lessen in Engels zijn. 

Veelkeurigheid
De leerlingen van gymnasium Orfeo kenmerken zich door hun veelkleurigheid in onder meer persoonlijkheid, achtergrond en woonplaats. Ze komen vaak alleen van de basisschool. Orfeo leerlingen komen uit Zwolle maar ook uit bijvoorbeeld Meppel, Apeldoorn, Ommen Lelystad en nog verder. Ze zijn gemotiveerd om iets méér te doen dan het minimum en bereid om ervoor te reizen. Dat zorgt voor een fijne, open sfeer waar je je gauw thuis voelt en aansluiting krijgt: iedereen wil graag nieuwe vrienden maken.

Bijzonder op gymnasium Orfeo
Op de basisschool was je waarschijnlijk gewend dat je altijd het antwoord wist. Bij gymnasium Orfeo zal dat niet meer zo zijn. We zoeken continu naar uitdagingen voor onze leerlingen. Daarom is er in elke periode een vakoverstijgend project. Hierdoor leer je meer over de verbanden tussen de schoolvakken en ga je het grotere geheel zien. Ook op een creatieve manier omgaan met je lesstof hoort hier helemaal bij!

Op gymnasium Orfeo volg je wereldvakken in klas 1 en 2 samen met leerlingen uit andere klassen. Het is belangrijk voor je ontwikkeling dat je met veel verschillende mensen leert omgaan.

Gymnasium Orfeo biedt:

  • Hoogwaardig tweetalig onderwijs
  • Eigen leeromgeving met persoonlijke aandacht
  • Evenwichtige ontwikkeling van hart, hoofd en handen
  • Studeren en communiceren via je eigen iPad
  • Voorbereiding op een studie aan universiteiten in binnen- en buitenland

We hebben een aantal veelgestelde vragen voor je op een rijtje gezet: 

Krijg je in een dakpanklas havo/vwo ook Latijn en Grieks?
Latijn en Grieks krijg je alleen in de brugklas gymnasium Orfeo.

Zijn er aparte Orfeo-klassen, of zijn dit ook dakpanklassen?
Gymnasium Orfeo heeft aparte brugklassen, dus geen dakpanklassen.

Jouw antwoord niet gevonden? Kom naar een van onze voorlichtingsmomenten of stel dan je vraag via de mail via info@hetccc.nl en we zorgen dat één van de Orfeo-collega's jouw vraag beantwoordt.

Stel je vraag

Contact

Uw zoon/dochter ziek, beter of absent melden? Klik op Verzuim, rechtsboven op deze pagina.

Ons telefoonnummer: (088) 850 75 00 (bereikbaar op schooldagen van 07.45 - 16.30 uur).
Ons e-mailadres: info@hetccc.nl

Bezoekadres
Kamperweg 1
8019 AV Zwolle

Postadres
Postbus 1115
8001 BC Zwolle

Plan hier de route naar het CCC.

Parkeermogelijkheden