Landstede Groep

gymnasium Orfeo

Gymnasium Orfeo is ons tweetalige gymnasium. Hier volg je niet alleen tweetalig onderwijs, maar word je ook uitgedaagd om de wereld om je heen te ontdekken. Je ontmoet mensen die anders zijn dan jij, hebt contact met buitenlandse studenten en gaat op excursie. Door over grenzen heen te kijken, kun je ze voor jezelf verleggen. En kom je erachter hoe je met jouw kennis van betekenis bent. Daarbij sta je er niet alleen voor. Je zit in een fijne klas en krijgt persoonlijke begeleiding van bevlogen docenten.

Waar de basisschool je gemakkelijk afging, moet je in de brugklas waarschijnlijk voor het eerst wat meer moeite doen. Daarom besteden we veel aandacht aan leren leren en plannen. Daar heb je in je verdere schoolloopbaan profijt van. Ook gaan we bezig met sociale ontwikkeling en werken we samen aan een fijne, veilige sfeer in de klas.

Dit biedt gymnasium Orfeo:

 • Hoogwaardig tweetalig onderwijs.
 • Eigen leeromgeving met persoonlijke aandacht.
 • Evenwichtige ontwikkeling van hart, hoofd en handen.
 • Voorbereiding op een studie aan universiteiten in binnen- en buitenland.
 • Je maakt deel uit van een house (zie tweetalig onderwijs).
 • De jaarlijkse Orfeo-dag met alle Orfeoklassen 1 t/m 6.

Meer weten?

Wil je meer weten over gymnasium Orfeo op het CCC? Check de onderwerpen hieronder of neem dan contact op met mevrouw Beukers, teamleider gymnasium, rbeukers@hetccc.nl.

We hebben een nieuwe website!

Zie je iets dat vragen oproept? Vertel het ons:

Meer info over gymnasium Orfeo:

 • Open sfeer

  De leerlingen van gymnasium Orfeo kenmerken zich door hun diversiteit in onder meer persoonlijkheid, achtergrond en woonplaats. Leerlingen zijn gemotiveerd om meer te doen dan het minimum en bereid om ervoor te reizen. Dat zorgt voor een fijne, open sfeer waar je je gauw thuis voelt en aansluiting krijgt: iedereen maakt graag nieuwe vrienden. 

 • Vakoverstijgend leren

  Op de basisschool was je waarschijnlijk gewend dat je altijd het antwoord wist. Bij gymnasium Orfeo zal dat niet meer zo zijn. We zoeken continu naar uitdagingen voor onze leerlingen. Daarom is er in elke periode een vakoverstijgend project. Hierdoor leer je meer over de verbanden tussen de schoolvakken en ga je het grotere geheel zien. Ook op een creatieve manier omgaan met de lesstof hoort hier helemaal bij!

 • Latijn en Grieks

  Gymnasium Orfeo is meer dan atheneum met Latijn en Grieks. Hoewel beide talen en culturen al heel oud zijn, komen ze terug in onze huidige maatschappij. In woorden die we gebruiken, maar bijvoorbeeld ook in de geneeskunde, rechtspraak en politiek. Dat maakt de vakken Latijn en Grieks heel waardevol. Je leert de wereld er beter door begrijpen. 

  Wij kiezen voor levend Latijn en Grieks. Dat betekent dat je deze talen niet alleen leert lezen, maar ook leert spreken en schrijven. Deze klassieke talen vinden wij belangrijk omdat je iets moeilijks leert, dat niet vanzelf gaat. Iets dat nieuw is voor veel gymnasiumleerlingen. 

 • Wereldvakken

  Op gymnasium Orfeo volg je in klas 1 en 2 wereldvakken, samen met leerlingen uit andere klassen. Het is belangrijk voor je ontwikkeling dat je met veel verschillende mensen leert omgaan.

 • Tweetalig onderwijs

  Zit je op gymnasium Orfeo, dan volg je tweetalig onderwijs. Jij en je klasgenoten leren, overleggen en praten de hele dag Engels met elkaar. Dat is in het begin even wennen, maar gaat al snel vanzelf. Voordat je het weet, vergeet je op het schoolplein weer naar het Nederlands over te schakelen. Check ook de pagina over tweetalig onderwijs