Landstede Groep

Onze school

De wereld houdt niet op bij de landsgrens. Sterker nog: de grenzen lijken steeds meer te verdwijnen. Je kunt werken in het buitenland, verre reizen maken of werken bij een Nederlands bedrijf met veel internationale contacten. En hoe gemakkelijk is het om online contact te hebben met allerlei mensen over de hele wereld. In de geest van de naamgever van onze school, Carolus Clusius, willen wij een wereldschool zijn. Een school die je helpt wereldwijs te worden.

De wereld verkennen of leren op school. In beide gevallen gaat het om het verleggen van grenzen, om het ontdekken van nieuwe gebieden, het verkrijgen van meer inzicht en het vergaren van nieuwe kennis. Het Carolus Clusius College is een school die de deur open zet voor andere invloeden, die geïnteresseerd is in andere mensen en bruggen slaat tussen verschillende culturen.

Ons doel is jongeren op eigen benen te leren staan, zodat ze op een respectvolle manier omgaan met de wereld om hen heen. Deze doelen vertalen wij op praktische wijze in onze manier van lesgeven en de manier waarop we met elkaar omgaan. Ons motto bij dit alles is: duidelijk en dynamisch.

Duidelijk zijn wij in de eerste plaats over onze identiteit. We zijn een protestants-christelijke school waar wij respectvol met elkaar omgaan. Ook zijn er heldere regels en afspraken, die onze school tot een veilige school maken. Dynamisch zijn wij in de manier waarop wij ons onderwijs verzorgen, waarbij we niet bang zijn te vernieuwen. Omdat het in een school niet gaat om leren alleen, is er veel aandacht voor culturele activiteiten en internationale contacten. 

 

 

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 75 00
Ons e-mailadres: info@hetccc.nl

Uw zoon/dochter ziek of afwezig melden? Neem dan contact met ons op via: 
receptie_ccc@hetccc.nl 

Bezoekadres
Kamperweg 1
8019 AV Zwolle

Postadres
Postbus 1115
8001 BC Zwolle

Plan hier de route naar het CCC.

Parkeermogelijkheden