de brugklas
Meer info over de brugklas:
-
Kennismaken
Rond de zomer komt je mentor bij je thuis voor een korte kennismaking met jou en je ouder(s)/verzorger(s). Dit huisbezoek maakt de overgang van de basisschool naar het CCC nog gemakkelijker. Zijn er bijzonderheden, dan kun je die bespreken.
De kennismaking op school begint al voor de zomervakantie. Op een woensdagmiddag kom je naar het CCC om je nieuwe klas, je mentor en de leerlingmentoren te ontmoeten. Dat is fijn, want zo ken je alvast een paar gezichten als je na de zomervakantie echt begint.
-
De eerste twee weken
Jouw brugklasjaar begint met een kennismakingsperiode van twee weken. In die weken doen we een aantal leuke activiteiten (o.a. buitensportdag, workshops, kennismakingsactiviteiten met je klas). Ook volg je lessen waarin je kennismaakt met je docenten en uitleg krijgt over de verschillende vakken, de lesstof en het huiswerk.
Deze weken leer je iedereen kennen en maak je nieuwe vrienden. Aan het eind van de kennismakingsperiode is er een informatiemiddag op school voor je ouders/verzorgers. Dan maken je ouders/verzorgers ook kennis met je mentor en horen ze hoe allerlei zaken op school geregeld zijn. Na deze twee weken volg je de lessen volgens je rooster. -
Welke vakken krijg je?
In de brugklas krijg je de volgende vakken:
- Engels
- Frans
- Nederlands
- Geschiedenis
- Godsdienst
- Aardrijkskunde
- Biologie
- Wiskunde
- Kunst
- Lichamelijke opvoeding
- Muziek/drama
- Mentoruur
- Wereldvak
- Grieks (gymnasium)
- Latijn (gymnasium) -
Wereldvakken
Hier lees je alles over de wereldvakken.
-
Hoe laat zijn de lessen?
Er wordt lesgegeven tussen 08.10-16.30 uur. In de brugklas heb je tot max. het 8e uur les (15.40 uur afgelopen). Hoe jouw lestijden zijn, zie je in je lesrooster. Hier vind je alle exacte tijden.
-
Pauze
Er zijn 2 pauzes:
- de korte pauze van 10.40-11.00 uur
- de langere pauze van 12.40-13.10 uur -
Mentorles
In de brugklas heb je elke week 2x een mentoruur. In het begin is dat een les met de hele klas waarin je elkaar beter leert kennen, uitleg krijgt over het maken van je huiswerk, plannen, toetsen etc. Later in het jaar heb je ook individuele gesprekken met je mentor; dan gaat het meer over hoe het met jou gaat.
-
Huiswerk
We streven ernaar dat jij je huiswerk zoveel mogelijk tijdens de les kunt maken. Dat lukt niet altijd. Bijvoorbeeld als je een toets hebt. Voor de meeste leerlingen geldt: als je oplet in de les en je huiswerk goed maakt, ben je er thuis weinig tijd aan kwijt.