Landstede Groep

Tweetalig onderwijs

Wil je extra uitdaging op het vmbo-tl, havo, atheneum of gymnasium? Kies dan voor tweetalig onderwijs. Je klasgenoten, jij en de docenten spreken Engels, de boeken zijn Engelstalig en je volgt vrijwel alle vakken in het Engels. Je leert door middel van projecten en je krijgt de kans om de wereld te ontdekken.

Tweetalig onderwijs volg je in vmbo-tl/havo in klas 1 en 2 en op de havo, het atheneum en gymnasium Orfeo in klas 1 t/m 3. Vervolgens stroom je door naar de bovenbouw. Je hebt dan de mogelijkheid om een tweetalig keuzeprogramma te volgen. Zo kun je bijvoorbeeld internationaal erkende taalcertificaten halen, zoals Cambridge Certificate, Goethe en Delf Scolaire.

Engels leren door het te ervaren
Volg je tweetalig onderwijs, dan leer je Engels vooral door het te spreken en te ervaren. Doordat je de hele dag met de taal bezig bent, leer jij jezelf beter uit te drukken in het Engels. Door projecten, uitwisseling en reizen met leerlingen uit het buitenland kun je direct toepassen wat je geleerd hebt. 

Extra kosten
Tweetalig onderwijs brengt kosten met zich mee. Daarom vragen wij een extra bijdrage, bovenop de reguliere ouderbijdrage. Dankzij die bijdrage kunnen we bijzondere projecten organiseren en krijg je een uur extra Engels in klas 1 en 2 en een niveau-examen in klas 3. Dit bedrag is exclusief meerdaagse uitwisselingen en buitenlandse reizen. De bijdrage is € 225,-. We hebben een solidariteitsfonds voor ouders die deze kosten niet kunnen betalen.

Toelatingstoets
Een goede motivatie is belangrijk om tweetalig onderwijs te kunnen volgen. Daarnaast zijn wij benieuwd naar jouw startniveau van het Engels. We nodigen je daarom voor de zomervakantie uit voor een instaptoets waarmee diverse vaardigheden worden getest.

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 75 00
Ons e-mailadres: info@hetccc.nl

Uw zoon/dochter ziek of afwezig melden? Neem dan contact met ons op via: 
(088) 850 75 50

Bezoek- en postadres
Kamperweg 1
8019 AV Zwolle

Plan hier de route naar het CCC.

Parkeermogelijkheden