Landstede Groep

Tweetalig onderwijs

Wil jij extra uitdaging op het vmbo-tl, havo, atheneum of gymnasium? Kies dan voor tweetalig onderwijs (tto). Je klasgenoten, jij en de docenten spreken Engels, de boeken zijn Engelstalig en je volgt vrijwel alle vakken in het Engels. Je leert door middel van projecten en je krijgt de kans om de wereld te ontdekken.

Tweetalig onderwijs volg je in vmbo-tl/havo in klas 1 en 2. Op de havo, het atheneum en gymnasium Orfeo volg je tto in klas 1 t/m 3.

In havo en vwo krijgen de leerlingen aan het eind van klas 3 het tto-certificaat. In de bovenbouw rond je je tto-opleiding af met een Cambridge-examen voor Engels. Op het vwo volg je hiernaast een extra vak, Global Perspectives, en schrijf je het profielwerkstuk in het Engels.

 

Engels leren door het te ervaren
Volg je tweetalig onderwijs, dan leer je Engels vooral door het te spreken en te ervaren. Doordat je de hele dag met de taal bezig bent, leer jij jezelf beter uit te drukken in het Engels. Door projecten, uitwisseling en reizen met leerlingen uit het buitenland kun je direct toepassen wat je geleerd hebt.

Binnen het tweetalig onderwijs is er veel aandacht voor toneel en spreekvaardigheid. Elk jaar is er een voorstelling samen met Engelse acteurs. Ook doen leerlingen mee aan debatwedstrijden en de Speaking Contest.

Extra kosten
Tweetalig onderwijs brengt kosten met zich mee. Daarom vragen wij een extra bijdrage, bovenop de reguliere ouderbijdrage. Dankzij die bijdrage kunnen we bijzondere projecten organiseren en krijg je een uur extra Engels in klas 1 en 2 en een niveau-examen in klas 3. Dit bedrag is exclusief meerdaagse uitwisselingen en buitenlandse reizen. De bijdrage is € 225,-. We hebben een solidariteitsfonds voor ouders die deze kosten niet kunnen betalen.

Goede motivatie
Een goede motivatie is belangrijk om tweetalig onderwijs te kunnen volgen. Daarnaast zijn wij benieuwd naar jouw startniveau van het Engels. Dit is een gespreksonderwerp tijdens de kennismakingsperiode. We kunnen ervoor kiezen een instaptoets af te nemen.

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 75 00
Ons e-mailadres: info@hetccc.nl

Uw zoon/dochter ziek of afwezig melden? Neem dan contact met ons op via: 
receptie_ccc@hetccc.nl 

Bezoekadres
Kamperweg 1
8019 AV Zwolle

Postadres
Postbus 1115
8001 BC Zwolle

Plan hier de route naar het CCC.

Parkeermogelijkheden