Landstede Groep

Tweetalig onderwijs

Wil jij extra uitdaging op het vmbo-tl, havo, atheneum of gymnasium? Kies dan voor tweetalig onderwijs (tto). Je klasgenoten, jij en de docenten spreken Engels, de boeken zijn Engelstalig en je volgt vrijwel alle vakken in het Engels. Je leert door middel van projecten en je krijgt de kans om de wereld te ontdekken.

Tweetalig onderwijs volg je op vmbo-tl in klas 1 en 2. Op havo, het atheneum en gymnasium Orfeo volg je tto in klas 1 t/m 3. Op havo en vwo krijgen de leerlingen aan het eind van klas 3 het tto-certificaat.

Omdat de eindexamens in het Nederlands worden afgenomen, vinden we het belangrijk in aanloop naar die examens de lesstof in het Nederlands aan te bieden. Wel is jouw Engels na twee of drie jaar tweetalig onderwijs van zo'n hoog niveau dat je het je bij je vervolgstudie (al dan niet in het Engels) een mooie voorsprong geeft.

In de bovenbouw rond je je tto-opleiding af met een Cambridge-examen voor Engels. Op het vwo volg je hiernaast een extra vak, Global Perspectives, en schrijf je het profielwerkstuk in het Engels.

 

Engels leren door het te ervaren
Volg je tweetalig onderwijs, dan leer je Engels vooral door het te spreken en te ervaren. Doordat je de hele dag met de taal bezig bent, leer jij jezelf beter uit te drukken in het Engels. Door projecten, uitwisseling en reizen met leerlingen uit het buitenland kun je direct toepassen wat je geleerd hebt.

Binnen het tweetalig onderwijs is er veel aandacht voor toneel en spreekvaardigheid. Elk jaar is er een voorstelling samen met Engelse acteurs. Ook doen leerlingen mee aan debatwedstrijden en de Speaking Contest.

Extra kosten
Tweetalig onderwijs brengt kosten met zich mee. Daarom vragen wij een extra bijdrage, bovenop de reguliere ouderbijdrage. Dankzij die bijdrage kunnen we bijzondere projecten organiseren en krijg je een uur extra Engels in klas 1 en 2 en een niveau-examen in klas 3. Dit bedrag is exclusief meerdaagse uitwisselingen en buitenlandse reizen. De bijdrage is € 225,-. Financiële redenen mogen nooit een belemmering zijn om aan onderwijs en activiteiten deel te nemen, er is altijd een oplossing mogelijk, want we sluiten niemand buiten.

Goede motivatie
Een goede motivatie is belangrijk om tweetalig onderwijs te kunnen volgen. Je moet het vooral leuk vinden en er zin in hebben. Daarnaast zijn wij benieuwd naar jouw startniveau van het Engels. Dit is een gespreksonderwerp tijdens de kennismakingsperiode. 

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 75 00
Ons e-mailadres: info@hetccc.nl

Uw zoon/dochter ziek of afwezig melden? Neem dan contact met ons op via: 
receptie_ccc@hetccc.nl 

Bezoekadres
Kamperweg 1
8019 AV Zwolle

Postadres
Postbus 1115
8001 BC Zwolle

Plan hier de route naar het CCC.

Parkeermogelijkheden