Landstede Groep

Onderwijs

Op het CCC kun je terecht voor vmbo-tl, havo, atheneum en gymnasium Orfeo. Ook heb je de keuze uit regulier of tweetalig onderwijs. Welke richting je ook kiest, het CCC zorgt ervoor dat jij op elk niveau wordt uitgedaagd en kunt leren op de manier die bij jou past.

Onderwijs op maat
Op het Carolus Clusius College bieden wij jou onderwijs op maat. Iedereen leert tenslotte allemaal op een andere manier en daar proberen we zo goed mogelijk bij aan te sluiten. Het gebruik van verschillende, activerende werkvormen zorgt ervoor dat je nog meer gemotiveerd en uitgedaagd wordt. Een belangrijk onderdeel is het aanleren van vaardigheden. We leren jou bijvoorbeeld om initiatief en verantwoordelijkheid te nemen, de juiste vragen te stellen, problemen op te lossen en samen te werken in een multimediale omgeving.

Niveaus
Je kunt bij ons terecht voor:

We bieden zowel regulier als tweetalig onderwijs. Regulier onderwijs kun je volgen op het vmbo-tl, havo en atheneum. Tweetalig onderwijs kun je kiezen op havo, atheneum en gymnasium. Lees meer over tweetalig onderwijs.

Dakpanklassen
Op het CCC zorgen we ervoor dat jij op elk niveau wordt uitgedaagd en kunt leren op de manier die bij je past. Zo kun je het beste uit jezelf halen. 

We werken in de brugklas met dakpanklassen. Dit zijn combinatieklassen, waarin verschillende niveaus elkaar overlappen. Vandaar de naam dakplanklas. Zo kom je altijd op het juiste niveau terecht. Dakpanklassen zijn er voor vmbo-tl/havo en havo/atheneum. Leerlingen met een vmbo-tl of vmbo-tl/havo-advies starten in de dakpanklas vmbo-tl/havo. Leerlingen met een havo- of havo/vwo-advies starten in de dakpanklas havo/atheneum. We hebben aparte klassen voor atheneum (regulier) en het tweetalig gymnasium Orfeo.

Zit je in een dakpanklas, dan maak je in de loop van het eerste jaar een keuze op welk niveau je de rest van het jaar alle vakken gaat volgend. Dat gaat in overleg met je mentor en ouders. Met als doel dat je aan het einde van een dakpanklas op basis van opgedane ervaring en behaalde resultaten een passende keuze voor het niveau van het volgende leerjaar maakt.  

Ontdek jouw talenten en interesses
Al vanaf de brugklas laten we je nadenken over je toekomst. Dit betekent dat je op zoek gaat naar jouw interesses en talenten. Je gaat op stage en maakt een passende profielkeuze voor de bovenbouw.

Mentor
Als klas heb je een eigen mentor die jou wegwijs maakt op school. De mentor is ook de contactpersoon tussen het CCC en thuis. Hij/zij komt op huisbezoek en samen bespreken jullie waar jij goed in bent, waar je uitdagingen liggen en hoe je daar samen met je ouders en school aan gaat werken. Ook zijn er leerling-mentoren: dit zijn vierde- of vijfdejaars leerlingen die jou en je klas op weg helpen. Deze leerling-mentoren voeren regelmatig gesprekjes en zijn bijvoorbeeld aanwezig bij de introductie en andere gezellige activiteiten.

iPad
Alle brugklassen werken met een iPad. Zo’n iPad is handig voor het bekijken of maken van afbeeldingen, tekeningen, filmpjes en animaties. Je kunt met de iPad creatief aan de slag. Ook is het gemakkelijker om met een iPad jou op je eigen niveau te begeleiden, uit te dagen en inzicht te geven in wat je goed doet. 
Lees meer over de iPad.

Wereldvakken
Op het CCC vinden we het belangrijk dat je leert vanuit jouw interesse. Dat kan bij onze Wereldvakken. Deze vakken volg je in klas 1 en 2, twee uur per week. Je leert hier door praktische opdrachten en excursies. Welk Wereldvak je volgt, bepaal je helemaal zelf. We hebben Wereldvakken op het gebied van sport, techniek, media en kunst. 
Lees meer over de Wereldvakken.

Stel je vraag

Contact

Uw zoon/dochter ziek, beter of absent melden? Klik op Verzuim, rechtsboven op deze pagina.

Ons telefoonnummer: (088) 850 75 00 (bereikbaar op schooldagen van 07.45 - 16.30 uur).
Ons e-mailadres: info@hetccc.nl

In geval van nood tijdens de voorjaarsvakantie kunt u mailen naar jhelmholt@hetccc.nl

Bezoekadres
Kamperweg 1
8019 AV Zwolle

Postadres
Postbus 1115
8001 BC Zwolle

Plan hier de route naar het CCC.

Parkeermogelijkheden