Landstede Groep

Onderwijs

Op het CCC kun je terecht voor vmbo-tl, havo, atheneum en gymnasium Orfeo. Ook heb je de keuze uit regulier, tweetalig of internationaal onderwijs. Welke richting je ook kiest, het CCC zorgt ervoor dat jij op elk niveau wordt uitgedaagd en kunt leren op de manier die bij jou past.

Dakpanklassen
We werken in de brugklas met dakpanklassen. Dit zijn combinatieklassen waarin verschillende niveaus elkaar overlappen (vandaar de naam). Zo kom je altijd op het juiste niveau terecht. Dakpanklassen zijn er voor vmbo-tl/havo en havo/atheneum. We hebben aparte klassen voor atheneum en gymnasium Orfeo. In de loop van het jaar wordt met jou, je ouders en de docenten die lesgeven bekeken welk niveau het best bij jou past. We kijken daarbij naar cijfers, maar ook naar werkhouding, motivatie en zelfstandigheid. Bij ons bestaat de mogelijkheid om op een ander niveau door te gaan.

Onderwijs op maat
Op het Carolus Clusius College bieden wij leerlingen onderwijs op maat. In de lesstof sluiten wij aan bij jouw persoonlijke leerbehoefte. Je leert tenslotte allemaal op een andere manier en daar proberen we zo goed mogelijk bij aan te sluiten. We maken gebruik van verschillende activerende werkvormen, zodat je nog meer gemotiveerd en uitgedaagd wordt. Een onderdeel hiervan is het aanleren van vaardigheden. Je leert bijvoorbeeld om initiatief en verantwoordelijkheid te nemen, vragen te stellen, problemen op te lossen en samen te werken in een multimediale omgeving.

Tweetalig en internationaal onderwijs
Wil jij een extra uitdaging? Kies er dan voor om je opleiding tweetalig of internationaal te volgen binnen de internationale leerroute van het CCC. 
Lees meer over de internationale leerroute.

Mentor
Elke klas heeft een eigen mentor die jou wegwijs maakt op school. De mentor is ook de contactpersoon tussen het CCC en thuis. Hij/zij komt op huisbezoek en samen maak je een plan waarin staat waar jij goed in bent, waar je uitdagingen liggen en hoe je daar samen met je ouders en school aan gaat werken. Ook zijn er leerling-mentoren: dit zijn vierde- of vijfdejaars leerlingen die jou en je klas helpen met van alles en nog wat. Deze leerling-mentoren voeren regelmatig gesprekjes en zijn bijvoorbeeld aanwezig bij de introductie en andere gezellige activiteiten. 

iPad
Alle brugklassen vmbo-tl, havo, atheneum, gymnasium Orfeo en de brugklassen van de internationale leerroute werken met een iPad. De inzet van iPads in de klas betekent dat je leermiddelen vanuit veel verschillende invalshoeken kunt inzetten. Denk daarbij aan multimedia (films en animaties) en grafische inhoud (plaatjes en tekeningen). Je kunt met de iPad jouw creativiteit kwijt in het maken van een strip, collage of een filmpje. De inzet van iPads maakt het makkelijker om leerlingen op hun eigen niveau te begeleiden, uit te dagen en inzicht te geven in wat zij goed doen.
Lees meer over de iPad.

Wereldvakken
Op het CCC vinden we het belangrijk dat je leert vanuit jouw interesse. Dat kan bij onze Wereldvakken! Deze vakken volg je in klas 1 en 2, twee uur per week. Je leert hier door te doen, bijvoorbeeld door middel van praktische opdrachten en excursies. Welk Wereldvak je volgt, bepaal je helemaal zelf. We hebben Wereldvakken op het gebied van sport, techniek, media en kunst. 
Lees meer over de Wereldvakken.

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 75 00
Ons e-mailadres: info@hetccc.nl

Bezoekadres
Kamperweg 1
8019 AV Zwolle

Postadres
Prinses Julianastraat 66

8019 AX Zwolle

Plan hier de route naar het CCC.