Landstede Groep

Onderwijs

Onderwijs op maat
Op het Carolus Clusius College bieden wij leerlingen onderwijs op maat. Door te differentiëren in lesstof sluiten wij aan bij jouw persoonlijke leerbehoefte. Je leert tenslotte allemaal op een andere manier en daar proberen we zo goed mogelijk bij aan te sluiten. Het gebruik van verschillende, activerende werkvormen zorgt ervoor dat je nog meer gemotiveerd en uitgedaagd wordt. Een belangrijk onderdeel hiervan is het aanleren van vaardigheden. We leren jou bijvoorbeeld om initiatief en verantwoordelijkheid te nemen, de juiste vragen te stellen, problemen op te lossen en samen te werken in een multimediale omgeving.

Dakpanklassen
De basisschool geeft straks aan naar welk niveau jij het beste kunt: gymnasium, atheneum, havo of vmbo-tl. Doordat wij in het eerste schooljaar binnen een aantal niveaus werken met dakpanklassen, kom je altijd op het juiste niveau terecht. Een dakpanklas is een combinatieklas, waarin verschillende niveaus elkaar overlappen als dakpannen (vandaar de naam). Bij ons zitten havo/atheneum samen in een klas, net als vmbo-tl/havo. Leerlingen met een vwo-advies kunnen kiezen uit atheneum of internationaal gymnasium Orfeo. Na het eerste jaar kiezen we samen met jou en jouw ouders het niveau dat het beste bij je past. We kijken daarbij naar cijfers, maar ook naar werkhouding, motivatie en zelfstandigheid.

Tweetalig onderwijs
Wil jij een extra uitdaging? Kies er dan voor om je opleiding tweetalig te volgen binnen de internationale leerroute van het CCC. We bieden tweetalig onderwijs aan op alle niveaus. 

Lees meer over de internationale leerroute.

Mentorlessen
In de brugklassen havo en atheneum heb je elke week twee keer een mentoruur op je rooster staan. Tijdens deze mentoruren ga je vanaf periode 2 heel gericht werken aan studievaardigheden. Hierbij kun je denken aan plannen, samenvatten, woordjes leren, mindmappen, presenteren et cetera. Stel dat je het maken van een samenvatting voor geschiedenis, biologie of aardrijkskunde moeilijk vindt, dan kies je voor de studievaardigheid ‘Samenvatten’. Samen met andere leerlingen (uit verschillende brugklassen) die voor het onderwerp ‘Samenvatten’ hebben gekozen, volg je een serie lessen. Hiermee zetten we een eerste stap richting gepersonaliseerd leren.

iPad
Alle brugklassen vmbo-tl, havo, atheneum, Orfeo en de brugklassen van de internationale leerroute werken met een iPad. De inzet van iPads in de klas betekent dat je leermiddelen vanuit veel verschillende invalshoeken kunt inzetten. Denk daarbij aan multimedia (films en animaties) en grafische inhoud (plaatjes en tekeningen). Je kunt met de iPad jouw creativiteit kwijt in het maken van een strip, collage of een filmpje. De inzet van iPads maakt het makkelijker om leerlingen op hun eigen niveau te begeleiden, uit te dagen en inzicht te geven in wat zij goed doen.

Lees meer over de iPad.

Wereldvakken
Naast de gewone schoolvakken is op het CCC twee uur per week bestemd voor een ‘Wereldvak’. Daarin leer je meer over onderwerpen die jij écht interessant vindt. Welk Wereldvak je gaat volgen dat bepaal je helemaal zelf! Belangrijk bij de Wereldvakken is leren door te doen. Er vinden veel praktische opdrachten en excursies plaats.

Lees meer over de Wereldvakken.

 

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 75 00
Ons e-mailadres: info@hetccc.nl

Ons bezoekadres:
Carolus Clusius College
Prinses Julianastraat 66
8019 AX Zwolle

Plan hier de route naar het CCC.