Landstede Groep

Onderwijs

Op het CCC kun je terecht voor vmbo-tl, havo, atheneum en gymnasium Orfeo. Ook heb je de keuze uit regulier of tweetalig onderwijs. Welke richting je ook kiest, het CCC zorgt ervoor dat jij op elk niveau wordt uitgedaagd en kunt leren op de manier die bij jou past.

Dakpanklassen
We werken in de brugklas met dakpanklassen. Dit zijn combinatieklassen, waarin verschillende niveaus elkaar overlappen. Vandaar de naam dakplanklas. Zo kom je altijd op het juiste niveau terecht. Deze klassen zijn er voor vmbo-tl/havo en havo/atheneum. We hebben aparte klassen voor atheneum en gymnasium Orfeo. In de loop van het jaar kijken we met jou, je ouders en jouw docenten welk niveau het best bij je past. We kijken dan naar cijfers, maar ook naar werkhouding, motivatie en zelfstandigheid. Bij ons bestaat de mogelijkheid om op een ander niveau door te gaan.

Onderwijs op maat
Op het Carolus Clusius College bieden wij je onderwijs op maat. In de lesstof sluiten wij aan bij jouw persoonlijke leerbehoefte. Iedereen leert tenslotte op een andere manier en daar proberen we zo goed mogelijk bij aan te sluiten. We maken gebruik van verschillende werkvormen, zodat je nog meer gemotiveerd en uitgedaagd wordt. Een onderdeel hiervan is het aanleren van vaardigheden. Je leert bijvoorbeeld om initiatief en verantwoordelijkheid te nemen, vragen te stellen, problemen op te lossen en samen te werken in een multimediale omgeving.

Tweetalig onderwijs
Wil jij een extra uitdaging? Kies er dan voor om je opleiding tweetalig te volgen.
Lees meer over tweetalig onderwijs.

Mentor
Elke leerling heeft een eigen mentor die je wegwijs maakt op school. De mentor is ook de contactpersoon tussen het CCC en thuis. Hij/zij komt op huisbezoek en samen maak je een plan. Daarin staat waar jij goed in bent, waar je uitdagingen liggen en hoe je daar samen met je ouders en school aan gaat werken. Ook zijn er leerling-mentoren: dit zijn vierde- of vijfdejaars leerlingen, die jou en je klas helpen met van alles en nog wat. Deze leerling-mentoren voeren regelmatig gesprekjes en zijn bijvoorbeeld aanwezig bij de introductie en andere gezellige activiteiten.

iPad
Alle brugklassen werken met een iPad. Zo’n iPad is handig voor het bekijken of maken van afbeeldingen, tekeningen, filmpjes en animaties. Je kunt met de iPad creatief aan de slag. Ook is het gemakkelijker om met een iPad jou op je eigen niveau te begeleiden, uit te dagen en inzicht te geven in wat je goed doet. 
Lees meer over de iPad.

Wereldvakken
Op het CCC vinden we het belangrijk dat je leert vanuit jouw interesse. Dat kan bij onze Wereldvakken. Deze vakken volg je in klas 1 en 2, twee uur per week. Je leert hier door praktische opdrachten en excursies. Welk Wereldvak je volgt, bepaal je helemaal zelf. We hebben Wereldvakken op het gebied van sport, techniek, media en kunst. 
Lees meer over de Wereldvakken.

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 75 00
Ons e-mailadres: info@hetccc.nl

Uw zoon/dochter ziek of afwezig melden? Neem dan contact met ons op via: 
(088) 850 75 50

Bezoek- en postadres
Kamperweg 1
8019 AV Zwolle

Plan hier de route naar het CCC.

Parkeermogelijkheden