Landstede Groep

Het CCC adopteert en onthult Stolpersteine in de Veerallee

05-04-2022

Op vrijdag 8 april herdenkt Zwolle Joodse inwoners die tijdens de Tweede Wereldoorlog op transport werden gezet naar Kamp Westerbork. Deze herdenking vindt dit jaar plaats op het Carolus Clusius College (CCC) in de Veerallee. In de Koningin Sophiastraat in de Veerallee worden ook vier Stolpersteine onthuld.

Ter nagedachtenis aan de Joodse inwoners liggen overal in de stad Stolpersteine – struikelstenen - bij huizen waar deze mensen woonden. Ook in de Veerallee woonden Joodse mensen; de familie Deutschkron met hun dienstmeisje Helene Lion. Ter herinnering aan deze bewoners worden op 8 april Stolpersteine onthuld. Deze Stolpersteine zijn door het CCC geadopteerd. Dat betekent dat het CCC verantwoordelijk is voor het onderhoud hiervan.
Voorbeeld van Stolpersteine elders in Zwolle.

Organisatie door UNESCO-jongerenwerkgroep
Het CCC is een wereldschool met aandacht voor wereldburgerschap. Als UNESCO-school geeft het CCC wereldburgerschap vorm aan de hand van verschillende thema’s waaronder vrede en mensenrechten. De school heeft een UNESCO-jongerenwerkgroep die bestaat uit een groep enthousiaste leerlingen die activiteiten op school organiseren die te maken hebben met de wereld om ons heen. Deze UNESCO-jongerengroep organiseert dit jaar de Aprilherdenking samen met de onthulling van de Stolpersteine aan de Koningin Sophiastraat. Een mooi voorbeeld van wereldburgerschap dichtbij.

Onthulling live via Instagram
De onthulling is op vrijdag 8 april om 15.00 uur live te volgen via Instagram-live op het CCC-account. Voorafgaand aan de onthulling is er een herdenkingsbijeenkomst in de collegezaal op het CCC. Na afloop interviewen leerlingen uit de UNESCO-groep Wim Coster, schrijver en historicus, die in zijn boek “Van Veerallee naar Katerveer” ook schrijft over de Tweede Wereldoorlog in Zwolle.

Stel je vraag

Contact

Uw zoon/dochter ziek, beter of absent melden? Klik op Verzuim, rechtsboven op deze pagina.

Ons telefoonnummer: (088) 850 75 00 (bereikbaar op schooldagen van 07.45 - 16.30 uur).
Ons e-mailadres: info@hetccc.nl

Meer over de bereikbaarheid tijdens de zomervakantie leest u hier.

Bezoekadres
Kamperweg 1
8019 AV Zwolle

Postadres
Postbus 1115
8001 BC Zwolle

Plan hier de route naar het CCC.

Parkeermogelijkheden