Landstede Groep

Atheneum

Ben je nieuwsgierig aangelegd en hou je van leren? Dan past het atheneum bij jou. Wij dagen je uit om je te ontwikkelen binnen de schoolvakken, maar ook daarbuiten.

Lees meer over:

Maatwerk voor een atheneumleerling
Atheneumleerlingen zijn vaak snelle denkers en houden van diverse activiteiten. Om deze vaardigheden verder te ontwikkelen besteden wij veel aandacht aan plannen en het ‘leren leren’.

Onderzoeken
Ter voorbereiding op de universiteit leren we jou een onderzoekende houding aan te nemen. Dit komt van pas bij het bestuderen van een nieuw onderwerp of het zoeken naar het antwoord op een vraag. Hierbij gaan we het niveau van google voorbij en reiken we handvatten aan waarmee je een onderwerp of vraag grondig kunt onderzoeken. In de bovenbouw maak je kennis met het doen van onderzoek. Dit doe je bijvoorbeeld bij het maken van het profielwerkstuk.

Extra uitdaging
In de atheneumklas word je op nóg een manier extra uitgedaagd. In het tweede leerjaar kun je voor een extra vak kiezen. Het aanbod hiervoor wijzigt elk jaar. De afgelopen jaren waren filosofie, klassieke wereld en EHBO de keuzemogelijkheden. Ben je verslingerd geraakt aan de klassieke wereld? Maak dan gemakkelijk de overstap naar het internationaal gymnasium van het CCC: Orfeo.

Ook tweetalig atheneum
Wil jij extra uitdaging op het atheneum? Dan kun je ervoor kiezen om het atheneum in klas 1 tot en met 3 tweetalig te volgen. Je klasgenoten, jij en de docenten spreken Engels en ook de boeken en toetsen zijn Engelstalig. Lees meer over tweetalig onderwijs

De bovenbouw: de tweede fase
Het vwo duurt in totaal zes jaar. De eerste drie jaren noemen we de eerste fase, daarna hebben we het over de tweede fase. Waar de eerste fase vrij algemeen is, ga je in de tweede fase een richting kiezen. Daarmee bereid jij je voor op een vervolgopleiding.
Lees meer over de tweede fase.

Meer weten?
Neem voor meer informatie over het atheneum contact op de teamleider via 088 - 850 75 00 of info@hetccc.nl. Of bekijk de veelgestelde vragen

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 75 00
Ons e-mailadres: info@hetccc.nl

Uw zoon/dochter ziek of afwezig melden? Neem dan contact met ons op via: 
receptie_ccc@hetccc.nl 

Bezoekadres
Kamperweg 1
8019 AV Zwolle

Postadres
Postbus 1115
8001 BC Zwolle

Plan hier de route naar het CCC.

Parkeermogelijkheden