Landstede Groep

Atheneum

Ben je nieuwsgierig aangelegd en hou je van leren? Dan past het atheneum bij jou. Wij dagen je uit om je te ontwikkelen binnen de schoolvakken, maar ook daarbuiten.

Atheneumleerlingen zijn vaak snelle denkers en houden van diverse activiteiten. Bij ons staan zelf onderzoek doen, presenteren en actief bezig zijn met de lesstof hoog in het vaandel. Om deze vaardigheden verder te ontwikkelen besteden wij veel aandacht aan plannen en het leren leren.

Atheneum-brugklas
Als je een vwo-advies krijgt zijn, heb je op het CCC deze mogelijkheden:

  • havo/vwo-brugklas (regulier en tweetalig)
  • atheneum-brugklas (regulier) 
  • gymnasium Orfeo (tweetalig)

Als je nog niet weet welke brugklas goed bij jou past, kan een gesprek met de teamleider vwo je daarbij helpen.

Waar de basisschool je gemakkelijk afging, moet je in de atheneum-brugklas waarschijnlijk voor het eerst wat meer moeite doen. Daarom besteden we in de brugklas veel aandacht aan het leren leren en plannen. Daar heb je in je verdere schoolloopbaan profijt van. Ook gaan we bezig met sociale ontwikkeling en werken we samen aan een fijne, veilige sfeer in de klas. Lees meer over de brugklas.

In de eerste drie jaren op het atheneum maak je kennis met alle schoolvakken. Je leert de talen Duits en Frans, doet vakken die je al kent van de basisschool, maar ook bijvoorbeeld scheikunde en economie komen in klas 3 voorbij.

Aan het eind van klas 3 kies je een profiel voor de bovenbouw. Je beslist dan zelf, geholpen door je mentor en ouders/verzorgers, welke vakken bij jou passen en waar je examen in wilt doen.

De bovenbouw 
In atheneum 4 begin je aan de richting die je voor een groot deel zelf hebt gekozen. Naast de verplichte algemene vakken, kies je een profiel. Dat betekent dat je vakken kiest die samen een profiel vormen dat je voorbereidt op je vervolgopleiding.

Er zijn vier profielen:

  • Cultuur en Maatschappij (CM)
  • Economie en Maatschappij (EM)
  • Natuur en Gezondheid (NG)
  • Natuur en Techniek (NT)

Je krijgt les met andere leerlingen van atheneum en gymnasium Orfeo samen, niet meer per klas maar voor ieder vak in een andere groep.

Toekomstdagen
In de bovenbouw zijn er voor het atheneum en gymnasium Orfeo Toekomstdagen. Dit zijn projectdagen die we door het jaar heen organiseren en waarbij je je onderzoekende vaardigheden  ontwikkelt en inzet. In atheneum 4 doe je een project van Worldschool. In atheneum 5 en 6 staan de Toekomstdagen in het teken van je profielwerkstuk (PWS).

In de bovenbouw maak je excursies die aansluiten bij jouw vakkenpakket. Dat kan een bezoek zijn aan de Tweede Kamer met een rondleiding en interview van een Kamerlid of een buitenlandse reis naar Berlijn in het kader van het vak geschiedenis, of bijvoorbeeld een trip naar Geneve met natuurkunde.

Wereldvakken
Een wereldvak is een vak dat je vanaf klas 1 gaat kiezen. We hebben wereldvakken op het gebied van sport, techniek, media en kunst. Welk wereldvak je volgt, bepaal je helemaal zelf. In klas 1 kies je een wereldvak voor een jaar. In klas 2 kun je elke periode een andere module van de verschillende wereldvakken kiezen. Een wereldvak volg je twee uur per week. Lees meer over de verschillende wereldvakken.

Ook tweetalig atheneum
Wil je meer uitdaging op het atheneum? Dan kun je op het CCC kiezen voor tweetalig onderwijs. Jij, je klasgenoten en je docenten spreken Engels. Ook de lessen, de boeken en toetsen zijn Engelstalig. Lees meer over tweetalig onderwijs.

Zijn hiermee nog niet al jouw vragen beantwoord? Check dan de FAQ over het atheneum.

Meer weten?
Neem voor meer informatie over het atheneum contact op de teamleider via 088 - 850 75 00 of info@hetccc.nl.

 

Stel je vraag

Contact

Uw zoon/dochter ziek, beter of absent melden? Klik op Verzuim, rechtsboven op deze pagina.

Ons telefoonnummer: (088) 850 75 00 (bereikbaar op schooldagen van 07.45 - 16.30 uur).
Ons e-mailadres: info@hetccc.nl

Bezoekadres
Kamperweg 1
8019 AV Zwolle

Postadres
Postbus 1115
8001 BC Zwolle

Plan hier de route naar het CCC.

Parkeermogelijkheden