Landstede Groep

Vmbo-tl

Een positieve gezellige sfeer, betrokken docenten, goede studiebegeleiding, een eigen leerplan met keuzevakken en modules door 20-80learning. En zo kunnen we nog wel een paar goede redenen opnoemen om het vmbo-tl op het CCC te volgen.

Lees meer over:

De overstap zo gemakkelijk mogelijk
Van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is een flinke stap. Daarom hebben we een kennismaking- en introductieperiode, projecten en excursies. Alle docenten werken volgens het systeem van positieve groepsvorming. Op die manier leer je iedereen op een goede manier kennen en maak je snel nieuwe vrienden en vriendinnen. In de les werken we aan een goede sfeer in de klas, waarin het veilig, rustig en gezellig is en je goed kunt leren.

De brugklas
Je start in de brugklas vmbo-tl/havo met goede doorstroommogelijkheden naar de havo. Vier dagen per de week volg je een vast programma. Eén dag per week krijg je een eigen programma, waarin je kunt kiezen uit vakken, ondersteuning of verrijking. Dit laatste noemen wij 20-80learning. Voor deze dag heb je geen huiswerk. Je bouwt een portfolio op van alle dingen die jij hebt gedaan en leert netwerken, samenwerken en presenteren. Dat helpt je om te ontdekken wie jij bent en wat jij wilt bij je latere studiekeuze.

Je werkt volgens je eigen studieplan. Je kiest zelf de vakken en de extra dingen je gaat doen. Ook heb je vakgerichte excursies. Bij onderdelen waar je moeite mee hebt, krijg je extra ondersteuning. Bij onderdelen waar je goed in bent, krijg je verrijkingsmodules aangeboden. Daarbij leer je meer over een onderwerp.

Ook tweetalig vmbo-tl/havo
Spreek jij goed Engels en wil je vmbo-tl/havo in klas 1 en 2 tweetalig volgen? Dat kan op het CCC. Jij, je klasgenoten en de docenten spreken Engels en ook de vakken, boeken en toetsen zijn Engelstalig. Lees meer over tweetalig onderwijs

De bovenbouw van het vmbo-tl
In klas 3 werken we ook volgens 20-80learning. Vier dagen per week volg je het door jou gekozen vakkenpakket. In klas 3 volg je één dag per week vmbo Business of vmbo FlexDay en heb je veel keuzes om een eigen invulling aan je opleiding te geven. Ook kun je je opleiding verrijken door aan een internationale activiteit mee te doen, zoals een uitwisseling met een buitenlandse school.

Vmbo Business
Bij het vmbo Business leer je alles over ondernemen. Je volgt het ondernemersprogramma van Jong Ondernemen en je zet je eigen bedrijf op. Je leert over het schrijven van een ondernemingsplan, crowdfunding, marketing/sales, presenteren, verkoop en zakelijke omgangsvormen. Daarnaast loop je stage en oriënteer je je op een vervolgstudie. Het doel is dat jouw ondernemerszin wordt vergroot en dat je wordt uitgedaagd om beter te presteren.

Vmbo FlexDay
Kies je voor vmbo FlexDay dan ga je aan de slag met vakken en onderwerpen waarin jij je wilt specialiseren en verdiepen. Door keuzevakken, vakoverstijgende modules en stages bepaal je deels zelf wat je leert. Daarnaast oriënteer je je op een vervolgstudie op het mbo of de havo. Voor vakken waar je meer moeite mee hebt, kun je extra lessen volgen om studievaardigheden voor dat vak te ontwikkelen.

Specialisaties
In de bovenbouw van het vmbo-tl volg je ook een specialisatie. Je kunt kiezen uit:

Cambridge Engels, waarbij je een internationaal erkend Cambridge Engels diploma kunt behalen.

Kunst en Ontwerpen, waarbij je examen doet in kunstvakken en een portfolio aanlegt voor je vervolgstudie.

Technologie en Toepassing, waarbij je examen doet in technologie en je technische opdrachten en stages bij bedrijven gaat doen.

Sport en Gezondheid, waarbij je examen doet in sport en je verdiept in gezondheid.

Na het vmbo-tl
Het programma in de bovenbouw geeft je een goede voorbereiding op het mbo en op de havo. In klas 3 kies je een vakkenpakket, waarmee je zowel naar de havo als naar het mbo kunt. In klas 4 kies je voor een mbo-pakket (6 vakken) of een havo-pakket (7 vakken) met eventueel een extra vak en extra havo-modules. Hierdoor begin je met een voorsprong op de havo van het CCC en heb je een goede slagingskans.

Meer weten
Neem voor meer informatie over vmbo-tl contact op met de teamleider via 088 - 850 75 00 of info@hetccc.nl

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 75 00
Ons e-mailadres: info@hetccc.nl

Uw zoon/dochter ziek of afwezig melden? Neem dan contact met ons op via: 
(088) 850 75 50

Bezoek- en postadres
Kamperweg 1
8019 AV Zwolle

Plan hier de route naar het CCC.

Parkeermogelijkheden