Landstede Groep

Vmbo-tl

Vmbo-tl-leerlingen houden van vooral van doen. Daarom geven we veel aandacht aan de praktijk. In klas 1 werk je volgens 20-80-learning en heb je vier dagen ‘gewoon’ les en één dag ga je vooral doen en werk je aan leuke projecten. We stimuleren je om zelf keuzes te maken in hoe en wat je leert en hoe je jezelf ontwikkelt. Dat doen we o.a. door te werken met dakpanklassen en doordat je al in de brugklas je eigen wereldvak kiest. Het werken aan je eigen leerproces en ontwikkeling begint al vanaf dag één.

Op het vmbo-tl word je in vier jaar voorbereid op een vervolgstudie. Met een vmbo-tl diploma kun je een mbo-opleiding op niveau 4 gaan doen of doorstromen naar havo 4 om uiteindelijk havo-examen te doen.

De vmbo-tl/havo-brugklas
Als je een vmbo-tl- of een vmbo-tl/havo-advies hebt, begin je in de brugklas vmbo-tl/havo. Dit is een dakpanklas, een combinatieklas waarin twee niveaus elkaar overlappen. In de loop van het jaar ontdek je welk niveau goed bij jou past. In het begin volg je alle vakken op vmbo-tl-niveau. Vanaf januari kun je de vakken waar je goed in bent op havo-niveau volgen. Zo ervaar je zelf het verschil tussen het werken op tl- en havo-niveau.

Aan het einde van het schooljaar is er een gesprek met jou, je ouder/verzorger en je mentor, waarbij je op basis van je ervaringen, motivatie en behaalde resultaten kiest welk niveau je in leerjaar 2 gaat doen: tl of havo.

Na de kennismakingsperiode gaan we rustig van start. Vier dagen in de week volg je het vaste programma en krijg je alle vakken en stof die je nodig hebt voor je opleiding. Eén dag in de week ziet je schooldag er anders uit. Op die dag zijn er mentoruren waarin je bezig gaat met wie je bent, hoe je je voelt en je leert er studievaardigheden als plannen en leren. Verder heb je projecturen waarbij je met klasgenoten aan verschillende leuke projecten werkt. Je leert samenwerken, netwerken en presenteren. Dit helpt je ontdekken wie je bent, wat je kunt en wat je wilt; handig ter voorbereiding op je latere studiekeuze. Lees meer over de brugklas.

Wereldvakken
Een wereldvak is een vak dat je vanaf klas 1 gaat kiezen. We hebben wereldvakken op het gebied van sport, techniek, media en kunst. Welk wereldvak je volgt, bepaal je helemaal zelf. In klas 1 kies je een wereldvak voor een jaar. In klas 2 kies je elke periode een nieuwe module van de verschillende wereldvakken. Een wereldvak volg je twee uur per week. Lees meer over de wereldvakken.

Ook tweetalig vmbo-tl/havo
Spreek je goed Engels en wil je daar graag nog beter in worden? Dan kun je vmbo-tl/havo in klas 1 en 2 tweetalig volgen. Jij, je klasgenoten en je docenten spreken Engels. Ook de lessen, de boeken en toetsen zijn Engelstalig. Lees meer over tweetalig onderwijs.

De bovenbouw
In de klas 3 kies je een vakkenpakket waarbij je kiest tussen de profielen:

  • Economie
  • Zorg en Welzijn
  • Techniek

Op het CCC bieden we ook in klas 3 van het vmbo-tl 20-80-learning aan. Vier dagen heb je ‘gewoon’ les. Op de dag dat je geen reguliere lessen volgt, krijg je in klas 3 het vak Technologie en Toepassing en krijg je het vak PPC, daar leer je over psychologie, presenteren en communicatie. Elke week heeft die les een andere invulling. Verder ga je op bedrijfsbezoek en werk je aan opdrachten voor het bedrijfsleven. Je bepaalt voor een deel zelf wat je leert en oriënteer je je op een vervolgstudie op het mbo of havo.

In klas 4 volg je – naast de reguliere vakken - ook het vak Technologie en Toepassing en werk je aan je profielwerkstuk (PWS). Verder krijg je een aantal flexuren; dan kies je voor extra ondersteuning of juist extra uitdaging in de theoretische vakken.

Wil je meer weten over het vmbo-tl op het CCC? Neem dan contact op met de teamleider op 088-8507500.

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 75 00
Ons e-mailadres: info@hetccc.nl

Uw zoon/dochter ziek of afwezig melden? Neem dan contact met ons op via: 
receptie_ccc@hetccc.nl 

Bezoekadres
Kamperweg 1
8019 AV Zwolle

Postadres
Postbus 1115
8001 BC Zwolle

Plan hier de route naar het CCC.

Parkeermogelijkheden