Landstede Groep

Bijles

Op het CCC bieden we leerlingen in de onderbouw die dit nodig hebben vakgerichte ondersteuning oftewel bijles. Dit doen wij via het tutorsysteem waarbij leerlingen uit de bovenbouw lesgeven aan leerlingen uit de onderbouw. Het is bewezen effectief als leerlingen elkaar helpen.

Bijles door tutoren

Zijn er vakken waar uw kind wel wat hulp bij kan gebruiken? Dan kan hij/zij wanneer er een tutor beschikbaar is maximaal zes keer in een aaneengesloten periode bijles krijgen van een tutor (medeleerling) op het CCC. Tutoren zijn bovenbouwleerlingen die hebben gesolliciteerd om bijles te geven. Elke tutor krijgt voorafgaand aan de bijlessen een training om het tutorschap goed uit te voeren.

Het blijkt dat bijles krijgen van een medeleerling een positief effect heeft op de leerprestaties en motivatie van leerlingen. Na de zesde bijles kan worden geëvalueerd of de leerling meer bijlessen nodig heeft of dat de bijlessen voldoende hebben geholpen om weer zelfstandig aan de slag te gaan. De bijles kan alleen met nog zes keer worden verlengd als er op dat moment geen andere leerling wacht op een tutor. We willen als school namelijk zoveel mogelijk leerlingen de kans geven om bijles te krijgen.

Lijkt het je leuk om bijles te geven? Klik hier!

Wil je graag bijles krijgen? Klik hier!

 

Stel je vraag

Contact

Uw zoon/dochter ziek, beter of absent melden? Klik op Verzuim, rechtsboven op deze pagina.

Ons telefoonnummer: (088) 850 75 00 (bereikbaar op schooldagen van 07.45 - 16.30 uur).
Ons e-mailadres: info@hetccc.nl

In geval van nood tijdens de voorjaarsvakantie kunt u mailen naar jhelmholt@hetccc.nl

Bezoekadres
Kamperweg 1
8019 AV Zwolle

Postadres
Postbus 1115
8001 BC Zwolle

Plan hier de route naar het CCC.

Parkeermogelijkheden