Landstede Groep

Bijles

Op het CCC bieden we leerlingen die dit nodig hebben vakgerichte ondersteuning oftewel bijles. Dit doen wij op twee manieren:

  • Tutorsysteem waarbij leerlingen uit de bovenbouw lesgeven aan leerlingen uit de onderbouw. Het is bewezen dat het heel effectief is als leerlingen elkaar helpen.
  • Individuele begeleiding door docenten. Leerlingen krijgen één-op-één begeleiding bij vakken waar zij extra ondersteuning nodig hebben.

Bijles door tutoren
Zijn er vakken waar uw kind wel wat hulp bij kan gebruiken? Dan kan hij/zij maximaal 6 keer bijles krijgen van een tutor (medeleerling) op het CCC. Bovenbouwleerlingen geven les aan onderbouwleerlingen.

Het blijkt dat bijles krijgen van een medeleerling een positief effect heeft op de leerprestaties en motivatie van leerlingen. De bijles is gratis. Na de 6e bijles wordt geëvalueerd of de leerling meer bijlessen nodig heeft of dat de bijlessen voldoende hebben geholpen om weer zelfstandig aan de slag te gaan. De bijles kan alleen met nog 6 keer worden verlengd als er op dat moment geen andere leerling wacht op een tutor. We willen als school namelijk zoveel mogelijk leerlingen de kans geven om bijles te krijgen.

Aanmelden voor bijles.

Solliciteren als tutor.

 

Individuele begeleiding
Leerlingen met een grote achterstand kunnen individuele begeleiding krijgen van een docent. Opgeven voor individuele begeleiding gaat via de vakdocent, maar het kan ook zijn dat uw kind vanuit school wordt aangemeld. Dit met als doel uw kind zo goed mogelijk te begeleiden.

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 75 00
Ons e-mailadres: info@hetccc.nl

Uw zoon/dochter ziek of afwezig melden? Neem dan contact met ons op via: 
receptie_ccc@hetccc.nl 

Bezoekadres
Kamperweg 1
8019 AV Zwolle

Postadres
Postbus 1115
8001 BC Zwolle

Plan hier de route naar het CCC.

Parkeermogelijkheden