Landstede Groep

Bijles

Op het CCC bieden we leerlingen die dit nodig hebben vakgerichte ondersteuning oftewel bijles. Dit doen wij via het tutorsysteem waarbij leerlingen uit de bovenbouw lesgeven aan leerlingen uit de onderbouw. Het is bewezen dat het heel effectief is als leerlingen elkaar helpen.

Bijles door tutoren
Zijn er vakken waar uw kind wel wat hulp bij kan gebruiken? Dan kan hij/zij maximaal zes keer in een aaneengesloten periode bijles krijgen van een tutor (medeleerling) op het CCC. Tutoren zijn bovenbouwleerlingen die zichzelf hebben aangeboden om bijles te geven. Elke tutor krijgt vooraf aan de bijlessen een training om het tutorschap goed uit te voeren.

Het blijkt dat bijles krijgen van een medeleerling een positief effect heeft op de leerprestaties en motivatie van leerlingen. Na de zesde bijles kan worden geëvalueerd of de leerling meer bijlessen nodig heeft of dat de bijlessen voldoende hebben geholpen om weer zelfstandig aan de slag te gaan. De bijles kan alleen met nog zes keer worden verlengd als er op dat moment geen andere leerling wacht op een tutor. We willen als school namelijk zoveel mogelijk leerlingen de kans geven om bijles te krijgen.

Op dit moment is er een wachtlijst voor de bijlessen, waardoor er een aanmeldstop is. 

Solliciteren als tutor.

 

Stel je vraag

Contact

Ons telefoonnummer: (088) 850 75 00 (bereikbaar van 07.45 - 16.30 uur).
Ons e-mailadres: info@hetccc.nl

Uw zoon/dochter ziek of afwezig melden? Neem dan contact met ons op via: 
receptie_ccc@hetccc.nl 

Bezoekadres
Kamperweg 1
8019 AV Zwolle

Postadres
Postbus 1115
8001 BC Zwolle

Plan hier de route naar het CCC.

Parkeermogelijkheden